Ensarullah'dan Suud Açıklaması

Ensarullah'dan Suud Açıklaması

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti'nin bu ülkedeki krizi kapsamlı bir şekilde çözmek için Suudi Arabistan ile doğrudan müzakere etmeye hazır olduğunu vurguladı.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi, BBC’ye verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘Suudi Arabistan ve işgalci ülkelerle doğrudan görüşmeye ve onlarla Yemen meseleleri ve Yemenlilerin bu saldırı ve işgalden sonra karşılaştıkları sorunlar hakkında konuşmaya hazırız.

Krizin kapsamlı bir şekilde çözümü için bir belge sunduk ve bu belgenin içinde tüm çözümler var ve biz bu belgede, kısmi çözümler ve sadece medyada kullanımı olan çözümler değil, eksiksiz ve tam çözümler istiyoruz.

Karşı tarafın sunduğumuz plana yanıtını bekliyoruz, ancak bugün olan şey, bizim planlar ve gerçek çözümler sunmamız, ancak karşı tarafın direnmesidir.

İşgalci koalisyon ülkeleriyle temaslar var, ancak bu temasların müzakere düzeyinde olduğu düşünülemez.’

Muhammed Ali Husi, Suudi Arabistan ve işgalci ülkelerin krizi çözmek için sunulan bu belgeyi kabul etmeleri halinde, belgeyi imzalamak için bu ülkeye gitmeye hazır olduklarını belirtti.

Suudi Arabistan, 26 Mart 2015’ten bu yana, gerici Arap rejimleriyle birlikte Yemen halkını kendi politikalarına teslim kılmak ve bu ülkede bağımsız bir hükümetin kurulmasına engel olmak için bu ülkeye karşı yıkıcı bir savaş başlattı ve bu savaşın  milyonlarca masum insanın öldürülmesinden ve Yemen’in alt yapısının tahrip edilmesinden başka bir sonucu olmadı. (Ajanslar)