Ensarullah'dan Flaş Açıklama

Ensarullah'dan Flaş Açıklama

Ensarullah Hareketi liderlerinden Muhammed el Bukhaiti Yemen sorunun çözülmesi için Riyad’da düzenlenmesi planlanan konferansa Ensarullah Hareketi’nin kesinlikle katılmayacağını belirtti.

Ensarullah Hareketi liderlerinden  Muhammed el Bukhaiti Yemen sorunun çözülmesi için Riyad’da düzenlenmesi planlanan konferansa Ensarullah Hareketi’nin kesinlikle katılmayacağını belirtti.
 Anadolu Ajansı’na konuşan Ensarullah lideri “Siyasi taraflar arasında devam eden bir diyalog zaten vardı. Ancak saldırıların başlamasından sonra bu diyalog ortadan kalktı. Biz bu yok olan diyaloğun yeniden başlamasını istiyoruz. Riyad’da veya herhangi bir yerde başlatılacak diyalog bizi bağlamaz” dedi.
 Hatırlanacağı üzere Yemen Cumhurbaşkanı Hadi Mansur Mart ayında yaptığı açıklamada Yemen’de başlayan, ancak Suud saldırıları sebebiyle kesilen görüşmelerin Suud’un başkenti Riyad’ta devam etmesini istemişti.
 Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Kral Selman'ın ev sahipliğinde düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) 15. İstişare toplantısı zirvesi hakkında Ensarullah lideri “Maalesef bu buluşma sadece İslam ümmetine ve Araplara kurulan komploları konuşmak için gerçekleşmedi. Aynı zamanda bu zirvede Batı ve Siyonist İsrail’in çıkarları konuşulacak” dedi.
  islami analiz