Ensarullah: Suud Siyonizme Hizmet Ediyor

Ensarullah: Suud Siyonizme Hizmet Ediyor

Yemen Ensarullah Devrim Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik Bedreddin el-Husi, Yemen halkına yaptığı konuşmasında “Yoksul komşusuna yönelik acımasız saldırılarına rağmen Suudi Arabistan'ın herhangi bir hedefine ulaşmadığını” vurguladı.

Riyad’ın Yemen’e karşı başlatmış olduğu acımasız saldırganlığın 2. Yıldönümü münasebeti ile ilgili konuşma yapan Seyyid Husi, Yemen’in hedef alınmasını Müslüman Ümmeti hedef alan planın sadece bir parçası oluğunu ifade etti.

Konuşmasında Yemen’e karşı Suudi saldırganlığının Siyonizmin çıkarlarına hizmet ettiğini ifade eden Seyyid Husi, Tel Aviv’in Yemen halkını kendi planlarına bir engel olarak gördüğünü belirtti.

Seyyid Husi, televizyonda yayınlanan konuşmasında taraflarını şu cümlelerle ifade etti: “Yemen halkı Siyonizme her türlü desteği veren ABD hegemonyasını red etmiş ve Filistin meselesine desteği seçmiştir.”

Seyyid Husi, Suud’un Yemen’de sivillere yönelik yapmış oldukları saldırılarda savaş suçu işlediklerini, ama buna rağmen bölge ve uluslararası ülkeler tarafından hala hertürlü öldürücü silahlar ile desteklendiğine dikkat çekti.

Suudi rejimi savaş uçakları ve füzelerinin Yemen’in  masum insanını hedef aldığını ve bütün bunların da Amerika ve işgalci İsrail rejimine hizmet doğrultusunda  yapıldığını belirten Seyyid Husi, “Yemen halkının asla teslim olmayacağını vedüşmanı çıkarıncaya kadar mücadeleye devam edeceğini” söyledi.

Konuşmasında Suud’un Yemen’in altyapısı, okullar ve hastahanelerini açıkça hedef aldığını belirten Seyyid Husi, Yemen halkının, Yemen’in bağımsızlığı, izzeti ve özgürlüğü için fedakarca işgalcilere ve düşmanın işbirlikçilerine karşı  mücadele verdiğini belirterek,  Yemen’e yönelik düşmanın saldırılarının Yemen halkının birlik ve beraberlik içinde ülkelerini savunmalarına  vesile olduğunu söyledi.

Yemen, Mart 2015'ten bu yana Suudi liderliğindeki koalisyon tarafından saldırıya uğramaktadır. Zalimane saldırganlık, çoğunluğu siviller olmak üzere onbinlerce Yemen'linin ölmesine ve yaralanmasına yol açtı.

Yemen limanları ve havaalanları, BAE, Kuveyt, Katar ve Bahreyn'i de içeren Suudi liderliğindeki koalisyon tarafından uygulanan bir ablukanın altında tutulmaktadır.

Yemen'e karşı yürütülen acımasız savaç sonucunda 12.040'ın üzerinde Yemenli'in hayatını kaybettiği ve 20 binden fazla kişinin yaralandığı ifade ediliyor.

Hayatını kaybedenler arasında toplam 2.568 çocuk ve 1.870 kadın olduğu belirtiliyor. Saldırılarda 757 okul ve enstitü, 111 üniversite, 2720 fabrika ve 1.520 köprü ve yol imha edilmiş durumda.