Ensarullah: İşgal Değil, Adil Bir Çözüm İstiyoruz

Ensarullah: İşgal Değil, Adil Bir Çözüm İstiyoruz

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi'nin Ensarullah üyesi, BM Yemen özel elçisinin adımlarını twitter hesabından eleştirerek, "İşgal değil, adil bir çözüm istiyoruz." dedi.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi, BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Martin Griffiths tarafından Güvenlik Konseyi'ne sunulan raporla ilgili kişisel twitter hesabında şöyle yazdı: "Martin Griffiths yalan söylemedi ama gerçeği de açıklamadı. Bunu bir iç mesele olarak tanımlamak ve Yemen krizindeki saldırgan ülkeler karşısında sessiz kalmak, baskı ve safsatadır."

Muhammed Ali el-Husi, Griffiths'e hitaben yaptığı açıklamada, "Biz tüm yolları önerdik ve Yemen'in işgalini değil, Yemen'deki krize adil bir çözüm arıyoruz." dedi.

Lübnanlı el-Ahbar gazetesi geçtiğimiz hafta Griffiths'in yakın zamanda Güvenlik Konseyi'ne sunduğu ve desteklediği Yemen ateşkesine ilişkin "Ortak Bildiri" taslağının Yemen'de işlenen suçlara ilişkin saldırgan koalisyonu bir kez daha beraat ettirdiğini bildirdi.

Lübnan gazetesi, ortak bildiri taslağının Suudi liderliğindeki saldırgan koalisyonunu Yemen halkına yönelik tüm suçlardan beraat ettirdiğini, Riyad'ı çatışmanın dışında tuttuğunu ve savaşı bölgesel ve uluslararası tarafların varlığı olmaksızın bir iç savaş ilan ettiğini yazdı. (Ajanslar)