“Ensarullah, Hava Operasyonlarına Hazırlanıyor”

“Ensarullah, Hava Operasyonlarına Hazırlanıyor”

Yemen’deki Ensarullah Hareketi’nin el-Kaide müttefiki kabile güçlerine operasyon yapmak için hava kuvvetlerini hazırladığı iddia edildi.

El Arabiya televizyonu, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde Ensarullah Hareketi’nin Ma’rib ve Beyda kentlerine operasyon yapmak için hava kuvvetlerini yeniden yapılandırdığını öne sürdü.

Bir askeri kaynağın, Husilerin Rusya’dan gönderilen silahları Hudeyde limanında teslim aldığını söylediğini nakleden el-Arabiya televizyonu, Husilerin Hudeyde havaalanını uçuşa kapatarak bu yeni silahları gizlediğini iddia etti.

El Arabiya televizyonu, Rusya’dan Husilere gönderilen silahlar arasında hafif ve orta ağırlıkta silahlar ve ısıya duyarlı uçaksavar füzeleri olduğunu belirterek dağlık bölgelerde kullanılmaya elverişli olan bu füzelere Yemen ordusunun bile sahip olmadığını bildirdi.

Rusya’dan gelen gemilerdeki silahların boşaltılması için çok sayıda Husinin görevlendirildiğinin belirtildiği haberde Husilerin Ma’rib ve Beyda kentlerine operasyon yapmak için hava kuvvetlerini yeniden yapılandırdığı ve donattığı öne sürüldü.

Körfez basınının iki ay önce bazı Rus askeri uzmanların Yemen’in kuzeyindeki Sa’de kentine giderek Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik Husi ile görüştüğüne dair haberlerini nakleden el-Arabiya, Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi’nde Husilere yaptırım uygulanmasına karşı çıktığına dikkat çekti.

   YDH