Ensarullah: Filistin İlk Meselemizdir

Ensarullah: Filistin İlk Meselemizdir

Ensarullah’a bağlı Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı konuşmasında, Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonunu, işgalcilere karşı saldırıların yeniden başlayacağını konusunda tehdit etti.

Ensarullah’a bağlı Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Mişat konuşmasında, Suudi Arabistan liderliğindeki işgalci Arap koalisyonuna bağlı ülkeleri, gerçek ve ciddi bir barış müzakerelerine başlamaya çağırdı.
 
Mehdi Mişat konuyla ilgili olarak şu ifadelerde bulundu: ‘İşgalci ülkeler tarafından ateşkes açıklanması olumlu bir adım olabilir ama şimdiye kadar bunun günlük olduğu kanıtlanmıştır.
 
 İşgalcilerin bizi yeniden daha kuvvetli saldırılara başlamaya ve bu saldırıları yeniden alevlendirmeye mecbur etmemelerini umuyoruz.’
 
Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı, Birleşmiş Milletleri ve insani yardım kuruluşlarını Yemen halkına yardım etmeye çağırdı.
 
Mehdi el-Mişat konuşmasının başka bir bölümünde, Siyonist rejimin Batı Şeria’nın bölgelerini işgal topraklarına katma kararına değinerek şunları söyledi: ‘Filistin meselesinin merkezi olduğunu vurguluyoruz ve onu ilk meselemiz olarak görüyoruz.’