Ensarullah Aden'de

Ensarullah Aden'de

Yemen ordusu ile Ensarullah’a bağlı Halk Komiteleri’nin Aden kentine girdiği bildirildi...

El Meyadin televizyonu, Yemen ordusunun Halk Komiteleri’nin desteği ile Mansur Hadi yanlılarının son kalesi sayılan Aden kentine girdiğini belirtirken, Fransız Haber ajansı da Mansur Hadi’nin Aden’den ayrıldığını duyurdu.

El Hades televizyonu ise Mansur Hadi’nin hala Aden’de olduğunu ve kentten ayrılmayı düşünmediğini bildirdi.

Yemen ordusu ve Ensarullah’a bağlı Halk Komiteleri, Cuma günü başkent Sana ve kuzeydeki Sade kentlerinde camilere düzenlenen terörist saldırıların ardından terörist gruplara karşı geniş çaplı bir operasyon başlatmıştı.  

Önceki gün Taiz kentini kontrol altına alan Halk Komiteleri’nin dün de yemen ordusu ile birlikte Lihac kentinin merkezi olan el-Havta’da kontrolü sağladığı bildirilmişti.

Dün Mansur Hadi yanlıları ile çatışmaların yaşandığı Aden’in kuzeyindeki el-İnd hava üssünün Yemen ordusu ve Halk Komiteleri tarafından bu sabah saatlerinde ele geçirildiği bildirilirken Yemen ordusunun Mansur Hadi’nin Savunma Bakanı Mahmud Subeyhi’yi Havta kentinde tutukladığı açıklandı.

El Meyadin televizyonu, Ensarullah’a bağlı Halk Komitelerinin Mansur Hadi yanlısı güçlerin Komutanı Nasır Hadi’yi de Havta kentinde tutukladığını duyurdu.

Skynews Arapça servisi, Mansur Hadi’nin beraberindeki Suudi heyeti ile birlikte Yemen’den ayrıldığını öne sürdü.

Körfez ülkeleri elçilerini çekti

Mansur Hadi’nin Sana’dan Aden’e kaçmasından sonra büyükelçiliklerini Aden’e taşıyan Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt’in yaşanan son gelişmeler üzerine bu kentteki personelini çektiği bildiriliyor.

Ensarullah’ın Aden’e girmesi üzerine büyükelçilik görevlilerini çeken Arap ülkeleri arasında Mısır’ın da olduğu bildiriliyor.

 

 

ydh