Ensarullah: ABD, Yemen'deki İşgalcilerin Başında

Ensarullah: ABD, Yemen'deki İşgalcilerin Başında

Yemen Ensarullah hareketi şu ifadelerde bulundu: 'Amerika Birleşik Devletleri, Yemen halkına karşı savaş piramidinin en üstünde yer alıyor ve saldırı ve işgal için gerekli tüm imkanları ve araçları sağlıyor.'

Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Genel Sekreteri Fazl Ebu Talib, Yemen halkının saldırı ve kuşatmaya karşı direnişinin 2 bininci günü vesilesiyle Sana'daki siyasi parti ve kuruluşların bir toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Bu, Yemen halkının acılarını, saldırı ve kuşatmanın sonuçlarını ve askeri başarıları hatırlamak için önemli bir fırsattır.

Zalim saldırganlar, ülkeyi izole etmek ve insani yardımı önlemek için Yemen halkına şiddetli bir kuşatma uyguladı.

İşgalci ve saldırgan ülkeler savaşlarını ve zaferlerini tamamlamak için Amerika Birleşik Devletleri'ne ve Siyonist düşmana güvenirken, Yemen halkı Allah'a, iç direnişlerine ve yeteneklerine ve askeri ve güvenlik başarılarına (ordu ve halk komiteleri) güveniyor.

İşgalci koalisyonun çöküşünden, onların plan ve programlarındaki çelişkilerden ve paralı rejimlerin (Siyonist rejimle) ilişkileri normalleştirme bataklığına düşmesinden sonra gerçekler gün geçtikçe daha fazla ortaya çıkıyor.

Ebu Talip işgalci ülkelere hitap ederek şu ifadelerde bulundu: 'Saldırı ve işgalleriniz ve imkanlarınız ne olursa olsun, zayıflık ve aşağılanma konumunda olduğunuzu ve Yemen'in doğru bir konum ve duruşta olduğunu bilin.'

El Mutemer el Şaabi Partisi Genel Sekreteri Gazi el-Ahul da konuşmasında şunları söyledi: 'Yemen'e yönelik saldırı ve bu ülkenin kuşatması, BM ve uluslararası iş birliği ile devam etmektedir ve bu iş birliği işgalcileri savaş suçları ve insanlığa karşı suç işlemeye devam etmeye teşvik etmektedir.

Yemen, dünyadaki en kötü insani krizle karşı karşıyadır ve orada yaşayanların üçte ikisinden fazlası, acımasız kuşatma ve Sana Havaalanı'nın işgalciler tarafından kapatılmasının sonuçlarından muzdariptir.

Abd Rabbuh Mansur Hadi hükümetinin ekonomi politikası, desteksiz para basması ve maaş ödememesi vatandaşların acısını daha da arttırmıştır.'

Gazi el-Ahul, Yemen halkını dirençlerini artırmaya ve siyasi partiler ve akımlar arasındaki iç saflarını güçlendirmeye çağırdı.

Yemen Gençlik ve Spor Bakanı Hasan Zeyd de şu hatırlatmalarda bulundu: 'İki bin günlük saldırı ve kuşatmadan sonra, Yemen hala daha güçlü ve kendini savunabilir ve daha fazla zafer elde edebilir durumdadır.

Yemen Sosyalist Partisi Merkez Komitesi Başkanı Yahya Abu Asba da şu ifadelerde bulundu: 'İki bin günlük düşman saldırılarından bahsetmek, çözüm bulmak için bir başlangıç ​​olmalı ve taraflar, çatlağı ve bölünmeyi sona erdirmek, savaşı ve düşman saldırılarını durdurmak ve Yemen- Yemen çözümüne ulaşmak için çalışmalıdır.

Güney Hareketi sözcüsü Ahmed el-Kana da konuşmasında şunları söyledi: 'İki bin gün direnişten ve ayakta kaldıktan sonra, ulusal birliği ve karar almayı sürdürmek için tüm siyasi grupların ulusal birliğine ihtiyacımız vardır. Yemen, Yemen ulusunun tüm kesimlerini kapsayan bir kimliğe sahiptir ve saldırganlara ve işgalcilere karşı direniş bizi birleştirmiştir.

Yemen el-Reşad Partisi Genel Sekreteri Muhammad Tahir Enam da dünyanın tüm özgür insanlarını ayağa kalkıp baskıcı kuşatmaya karşı seslerini yükseltmeye ve düşmanı, yakıt ve yiyecek taşıyan gemilerin El-Hudeyde limanına girmesine izin vermeye zorlamaya çağırdı.

Muhammed Tahir Enam bu toplantıyı tüm Yemenlilerin iradesini, tahammülünü ve dayanışmasını güçlendirmenin yanı sıra Yemen halkının gücünü, istikrarını, inancını ve öngörüsünü vurgulama çerçevesinde bir toplantı olarak değerlendirdi.

Enam, Yemen kuşatması suçunu devam ettirmekten ve bunun hizmet sektörü için doğurduğu felaket sonuçlarından dolayı BM ve uluslararası toplumu suçladı. (Ajanslar)