Ensarullah: ABD Bize Hayat Hakkı Tanımaz

Ensarullah: ABD Bize Hayat Hakkı Tanımaz

Ensarullah: ABD'nin gücü yetse bize hiçbir hayat hakkı tanımaz

Yemen Müzakere Heyeti Başkanı ve Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam twitter mesajında, ABD ve müttefiklerinin Yemen'e yardım iddiasıyla alay etti.
 
Muhammed Abdüsselam şu ifadelerde bulundu: ‘Dünyada, Amerika Birleşik Devletleri ve onun etrafındaki kişilerin davranışları gibi saçma bir hareket yoktur. Bir ülkeye karşı savaş başlatıyor, kuşatıyor ve onu her şeyden alıkoyuyorlar ve hatta ellerinden gelse onu oksijenden bile mahrum bırakacaklar, sonra da dalga geçer gibi o ülkeye yardım ettiklerini söylüyorlar.
 
Utanmıyorlar mı?! O ülkeyi kendi haline bırakın da kendi işlerini haysiyetli ve onurlu bir şekilde yönetebilsinler, bu ülkenin böyle saçma eylemlere ihtiyacı yoktur.’
 
Suudi koalisyonu, ABD de dahil olmak üzere Batılı ülkelerin desteğiyle 2015 yılından bu yana Yemen'e karşı askeri operasyonlar yürütüyor ve bu ülkenin içişlerine müdahale ediyor. Ama buna rağmen bu ülkenin halkına yardım ettiğini iddia ediyor.
 
Suudi koalisyonunun Yemen altyapısına yönelik yıkıcı saldırılarının ardından Birleşmiş Milletler, Yemen krizini dünyadaki en kötü insani kriz olarak nitelendirdi.  (Ajanslar)