Ensarioğlu CHP'ye: Bu Esed'i koruma söylemi

Ensarioğlu CHP'ye: Bu Esed'i koruma söylemi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Kılıçdaroğlu'nun IŞİD'in vurulması için yeni bir tezkere çıkarılması önerisini eleştirdi.

Ensarioğlu, bazı illerde IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösteriler ve Kobani'deki gelişmelerle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 
Siyasilerin bugün yaptığı açıklamalarla durumun sakinleştiğini ifade eden Ensarioğlu, tahribatın boyutunun görülmesi gerektiğini söyledi.
Siyasetçilerin meşru siyaset yöntemleri dışında hiçbir yöntemi denememesi gerektiğini vurgulayan Ensarioğlu, şöyle konuştu: "Sorumsuz davranış ve açıklamaların Türkiye'yi nereye götüreceğini görmek lazım. Biz halktan yetki aldık, halk adına siyaset yapıyoruz. Ne olacaksa biz yapmalıyız. Zarar göreceksek biz göreceğiz, hapse gireceksek biz gireceğiz, öleceksek biz öleceğiz halk adına. Biz topu halka attığımız, halkı sokağa attığımız noktada ucu nereye gider  Kimse hakim olamaz sokaklara. Yaşananlar Türkiye'de çok büyük bir kaos, büyük bir felaketin senaryosuydu, fragmanıydı."
Atatürk büstü ve Türk Bayrağı gibi halkın hassasiyetlerine yönelik saldırıların halkı tahrik edeceğine dikkati çeken Ensarioğlu, MHP ve HDP bürolarına yapılan saldırıların uzaması halinde de halkın karşı karşıya gelebileceğini belirtti. 
Yaşananlar karşısında çözüm sürecinin devam ettiğini, hükümet ve İmralı'dan yapılan açıklamaların da bunu teyit ettiğini anlatan Ensarioğlu, "Son 3 günde yaşananlar çözüm sürecine neden ihtiyaç olduğunu daha net gösterdi" dedi. 
"CHP'Yİ ESED'İ KORUMA TELAŞI SARMIŞ"
Ensarioğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Kobani'nin kurtarılması ve IŞİD'in yok edilmesi için yeni bir tezkere çıkarılması önerisini eleştirdi. 
"Kılıçdaroğlu, yalancı pehlivan gibi ortalıkta dolanıyor, peşrev çekiyor" diyen Ensarioğlu, CHP'nin, hükümetin bugüne kadar attığı hiçbir doğru ve ciddi adıma destek olmadığını söyledi.
Meclis'ten Irak ve Suriye ile ilgili tezkere geçtiğini ve şu an yürürlükte olduğunu dile getiren Ensarioğlu, CHP'nin bu tezkereye oy vermediğini anımsattı. Ensarioğlu, "CHP'yi, 'Sadece IŞİD'i vuralım, Esad'ı güçlü kılalım' telaşı sarmış. Aslında bu IŞİD'i vurma değil, Esad'ı koruma söylemidir" dedi.
"KOBANİ'YE KORİDOR BU REALİTEDE MÜMKÜN DEĞİL"
Türkiye'nin Kobani'ye insani yardım konusunda dünyaya örnek teşkil edecek çaba içinde olduğunu vurgulayan Ensarioğlu, sivillerin can güvenliğinin sağlandığını, IŞİD ile savaşan güçlere sağlık desteği verildiğini anlattı.
Kobani'ye Türkiye üzerinden koridor açılması talebinin, Türkiye'nin bu realitesi içinde mümkün olmadığını kaydeden Ensarioğlu, "Türkiye içinde halen 2 binin üzerinde silahlı PKK militanı var ve bunlar zaman zaman her türlü eylem içinde bulunuyor" diye konuştu. 
Kaynak: AA