Ensar Beytül Makdis, IŞİD'e "Biat Etti"

Ensar Beytül Makdis, IŞİD'e "Biat Etti"

Mısır’da faaliyet gösteren Ensar Beytül Makdis, IŞİD’e katıldığını duyurdu. Örgüt, internetten yayınladığı ses kaydında IŞİD’in ‘Halife’ olarak tanımladığı Ebu Bekir Bağdadi’ye biat ettiğini açıkladı.

Ensar Beytül Makdis, pazartesi sabah saatlerinde yayınladığı 9 dakikalık ses kaydında, “Allah’ın ve Resulu’nun ayrılığa düşmemek ve Cemaat-i Müslimin’e bağlı olmak emirlerine vakıf olmak üzere, Halife İbrahim bin Avvad bin İbrahim El Kuraşi El Huseyni’ye biat ettiğimizi ilan ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Mısır’da özellikle Sina Yarımadası'nda varlığını sürdüren örgüt, ‘tüm Müslüman alemini Halife Bağdadi'ye biat etmeye çağırdığını' duyurdu.

Mısır halkını Sisi’ye karşı silahlı mücadele başlatmaya çağıran örgüt, “Mısır halkına sesleniyoruz. Kafirlerin getirdiği demokrasi size yaramayacak. Utanç verici sivil, barışçıl hareketler size fayda getirmeyecek.  Daha önce böyle yapan insanlara neler olduğunu gördünüz” ifadelerini kullandı.

4 Kasım tarihinde, örgüte ait olduğu iddia edilen bir yazılı açıklamada Ensar Beytül Makdis'in IŞİD’e katıldığı ilan edilmişti. Örgüt ise, bir gün sonrasında bu iddiaları yalanlayarak IŞİD’e katılmadığını duyurmuştu. Ancak ses kaydıyla ilgili bu kez herhangi bir açıklama gelmedi.

Mısır güvenlik kaynakları, birkaç hafta önce Ensar Beytul Makdis ile IŞİD'in temas kurmaya başladığını söylemişti.

Ensar Beytul Makdis, 2011 yılında El Kaide’nin fikirlerinden esenlenerek kuruldu. Örgüt, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesinden sonra İsrail-Mısır gaz borularını da hedef alan bulunduğu birçok bombalı saldırıyı üstlendi. 

Al Jazeera