Engelli Genç Sebepsiz Katledildi(VİDEO)

Engelli Genç Sebepsiz Katledildi(VİDEO)

22 yaşındaki zihinsel engelli Muhammed Hüsam Abdullatif Habali isimli genç Tulkerem’in batı bölgesindeki ana caddede katledilmişti...

İşgal rejiminde faaliyet gösteren insan hakları örgütü B’Tselem, işgal ordusunun bu ayın 4’ünde Batı Yaka’nın kuzeyindeki Tulkerem Kampı’nda bir Filistinliyi hiçbir sebep yokken katlettiğini açıkladı.

MuhammedHabali

B’Tselem’in konuyla ilgili raporunu hazırlarken işgal polisinin 22 yaşındaki Muhammed Habali’yi katlettiği anları gösteren video kaydından yararlandığı bildirildi.

Raporda, sosyal paylaşım sitelerinde dolaşan görüntülere ek olarak B’Tselem araştırmacılarının bölgedeki güvenlik kameralarından elde edilen yeni bir video görüntüsüne daha ulaştığı belirtildi.

Görüntülerin olayın gelişimini açık bir şekilde ortaya koyduğunu ifade eden B’Tselem, Habali’ye ateş açılan yerin tamamen sakin olduğunun görüldüğünü söyledi.

​Raporda, “İşgal ordusunun iddiasının aksine işgal askerleri taş atanlara karşılık vermiyordu ve kendilerini tehdit eden herhangi bir tehlike de yoktu” ifadesine yer verildi.

İşgal ordusu konuyla ilgili raporunda bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığını ve onlarca Filistinlinin işgal askerlerine taş attığını öne sürmüştü.İşgal ordusunun iddialarının asılsız olduğuna dikkat çeken B’Tselem, raporunda olayın gelişimini ayrıntılı bir şekilde anlattı.

 

fiem