Enerji Bakanı: Sınır Ötesi Operasyon Yapılabilir

Enerji Bakanı: Sınır Ötesi Operasyon Yapılabilir

Enerji Bakanı Yıldız, Türkiye'nin Suriye'deki toprağı olan Süleyman Şah Türbesi için gerekirse dar kapsamlı bir operasyon yapılabileceğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, hükümetin Süleyman Şah Türbesi'ni bahane ederek seçimlerden önce Suriye'ye sınır ötesi operasyon yapabileceği yönündeki iddiasını yanıtlayan Yıldız; saldırı olması halinde kayıtsız olamayacaklarını ama geniş çaplı bir operasyon değil nokta operasyonu gerçekleştirilebileceğini açıkladı.

Taner Yıldız şunları söyledi:

"ANKARA, Hatay, SİNOP NASILSA O TÜRBE DE ÖYLE"

Süleyman Şah Türbesi Türkiye'nin kendi sınırları dışındaki Türk toprağı olan nadir bir yerdir. Ankara nasılsa İstanbul Sinop Hatay nasılsa o türbe de öyledir. Bulunduğu toprak Türk toprağıdır.

"KILIÇDAROĞLU KAYITSIZ KALMAMIZI MI İSTİYOR? "

Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz orada güvenliği sağlıyor ve koruma yapıyor. Oraya bir taarruz olması halinde, Sayın Kılıçdaroğlu oraya kayıtsız kalmamızı mı istiyor acaba? Siz bir şey olmamış gibi yapın mı diyor, yoksa onu bahane ederek başka işler yapacağımızı mı söylüyor?

"GEREKİRSE BİR OPERASYON DÜZENLENİR"

Ben herhangi bir taarruz olmaması halinde orada böyle bir işlemin orada söz konusu olmadığını çok açık ve net bir biçimde söylüyorum. Kendi toprağımızı savunmamamızı tavsiye ediyorsa biz bunu yapmayız kesinlikle savunuruz. Gerekirse o noktayla alakalı bir operasyon söz konusu olur, geniş çaplı olmaz.

Kılıçdaroğlu veya başka birisi, Türk topraklarına saldırsınlar ama siz de bunu ne olur görmeyin gözlerini kapatın diyorsa, biz bunu böyle yapmayız. Bunu bir Suriyelinin hatta ancak Esad rejiminin demesi lazım.