Endonezya ve MalezyalıBakanlar Myanmar'a Gidiyor

Endonezya ve MalezyalıBakanlar Myanmar'a Gidiyor

Endonezya ve Malezya dışişleri bakanları Myanmar'a giderek Arakanlı Müslümanların sorunları ile ilgili görüşmeler yapacak

Myanmar'dan gelen Arakanlı Müslümanlara geçici sığınma hakkı veren Endonezya ve Malezya'nın dışişleri bakanları bu ülkeye giderek çeşitli temaslarda bulunacak.

Malezya Dışişleri Bakanı Anifah Aman, göçmenlere geçici sığınma hakkı verildiği günün ertesinde yaptığı açıklamada Endonezyalı mevkidaşı ile birlikte Myanmar'a giderek bu ülkenin Dışişleri Bakanı Nay Pyi Taw ile bir görüşme yapacaklarını söyledi. Görüşmede insan kaçakçılığı, göçler ve bölgedeki insan hakları ihlalllerinin gündeme geleceği ifade edildi.

Myanmar'da Budistlerin baskısı altında bulunan ve vatandaşlık verilmeyen Arakanlı Müslümanlar yeni bir hayat umuduyla insan kaçakçılarının teknelerine binerek bölge ülkelerine gidiyor. Göçmenlerin sayısının son günlerde artması sebebiyle Endonezya ve Malezya onları açık denizde bekleterek ülkeye almıyordu. Dün yapılan toplantıda iki ülke 7 bin kişiye geçici sığınma hakkı verileceğini açıklamıştı.

Endonezya, Malezya ve Myanmar dışişleri bakanlarının yapacağı görüşmeden sonra orrtak bir açıklama yapması da bekleniyor.