En Güçlü İtiraz Şamil Tayyar’dan

En Güçlü İtiraz Şamil Tayyar’dan

Ergenekon ve Balyoz davaları hakkında Operasyon Ergenekon, Kürt Ergenekonu, Beşinci Darbe gibi pek çok kitaba imza atan Tayyar, tahliyeler sonrasında Twitter’dan sert açıklamalar yaptı.

Uzun tutukluluk sürelerini 5 yıla indiren düzenlemenin ardından Ergenekon, Balyoz, Zirve Yayınevi gibi davaların sanıklarını tahliye edilmesi AK Parti’de çatlaklara neden oldu. 

Partiden tahliyelere en güçlü itiraz ise AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’dan geldi. 

Ergenekon ve Balyoz davaları hakkında Operasyon Ergenekon, Kürt Ergenekonu, Beşinci Darbe gibi pek çok kitaba imza atan Tayyar, tahliyeler sonrasında Twitter’dan sert açıklamalar yaptı. 

Tayyar tahliyelere ilk tepkisini twitter üzerinden şu cümlelerle gösterdi: 

Ömürboyu hapis cezası almış hükümlülerin tahliyesi hukuk skandalıdır. Bu kafayla bakarsak cezaevinde tek kişinin kalmaması gerekir! Tahliye edilen Ergenekoncuların tamamı hükmen tutukludur, tahliyeleri tutukluluk süresini 5 yıla indiren yasayla açıklanamaz. Sürecin şimdilik ilk kazananı Ergenekon. Herkes kendi payına düşeni görmeli. Vesayet derin diriliyor 

Bugün de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a “Bakanım kandırıldık mı?” diye soran ve Bozdağ’ı açıklama yapmaya davet eden Tayyar, Bakan’la görüştüğünü ve bugün bir açıklama geleceğini yazdı. 

Tayyar’ın beklediği açıklama Amasya’dan geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ “5 sene, 10 sene suçunun hala mahkeme kararıyla sabit olmadığı olmayan kişilerin içeride tutuklu kalması hukuken doğru değildir. Gerekçeli kararın yazılmamış olması, gecikmiş olması, geciktirilmiş olması bu davada mahkum olan kişilerin, bu kararı denetletme haklarını kullanmalarına engel olmuştur" dedi. 

Adalet Bakanı’nın, Şamil Tayyar’ın beklediği gibi bir açıklama yapmamasının ardından sosyal medyada Şamil Tayyar’ın istifa edeceği söylentisi yayıldı. 

Bu söylentilere Tayyar yine Twitter üzerinden cevap vererek istifa etmeyeceğini, ancak partisini uyarmanın da görevi olduğunu açıkladı. 

İşte Şamil Tayyar’ın istifa söylentilerine cevabı: 

İstifa söylentisi yaymışlar, şunu herkes bilsin; uyarmak için fikrimi söylerim, başbakanımı ve partimi hele darbe ortamında asla satmam. Hem Neocon çetesiyle hem Ergenekonla mücadeleye sonuna kadar devam ediyorum, tuzaklara karşı partimi uyarmak da görevim.