En Çok Ergenekon Kitapları Sattı

En Çok Ergenekon Kitapları Sattı

Türkiye'nin sıcak gündemi TÜYAP Kitap Fuarı'na da damgasını vurdu. 28.si düzenlenen fuarda en çok ilgiyi Ergenekon'a dair kitaplar gördü

Geçtiğimiz cumartesi açılan ve bugün sona erecek olan TÜYAP Kitap Fuarı dün güneşli hafta sonunu fırsat bilen kitapseverlerin akınına uğradı. Yurtiçi ve yurtdışından 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen fuarda Ergenekon ve Kürt açılımı ile ilgili yayınlar ilgi odağı oldu. Özellikle orta yaş grubu okurlar, zamanlarının çoğunu aktüel siyaset kitaplarına ayırdı.

Timaş Yayınları Ergenekon ve Kürt meselesi ile ilgili kitaplarıyla fuarın en çok ilgi çeken standıydı. Cezmi Aşuroğlu, 'Aktüel Siyaset' serisinde geçtiğimiz yıldan bu yana piyasaya çıkan kitaplarının çok sattığını belirtti. Bu seride yer alan kitaplar arasında gazeteci Şamil Tayyar'ın 'Operasyon Ergenekon' kitabı başı çekti. 16. baskısını yapan kitap 60 bin sattı. Yine Tayyar'ın 'Pusu: Derin Devletin Kurbanları' adlı kitabı da en çok satanlar arasındaydı. Açılımla ilgili kitaplarda Altan Tan'ın 'Kürt Sorunu ya Tam Kardeşlik ya Hep Birlikte Kölelik' ile Prof. Dr. Doğu Ergil'in 'Kürt Raporu Güvenlik Politikalarından Kimlik Siyasetine' liste başında yer aldı. Timaş Genel Müdür Yardımcısı Cezmi Aşuroğlu, Ecevit Kılıç'ın 'Jitem' ve Aydoğan Vatandaş'ın 'Moşer Saklı Seçilmişler' isimli kitaplarının da fuarda çok satanlar arasında olduğu bilgisini verdi. Doğan Kitap ise gazeteci Hasan Cemal'in kaleme aldığı 'Kürtler' isimli kitabını fuarın popülerleri arasında gösteriyor. Cemal'in kitabı 34 bin satış oranına sahip. Fuarda okurla buluşan Güncel Yayınları da aktüel siyaset kitaplarıyla ön planda. Yayınevinin fuarda en çok satılanları arasında gazeteci Belma Akçura'nın 'Devletin Kürt Filmi 1925-2009 Kürt Raporları' kitabı bulunuyor. Stant sorumlusu Faruk Tekin, bu yılki fuara Ergenekon ve 'açılım'ın damga vurduğunu belirterek, "Halk, gündemi yakından takip ediyor." diye konuşuyor. Kaynak Yayınları'nın en çok satan kitabı Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Doğu Perinçek'in 'Ergenekon Savunması'.

Bu arada fuarı gezenlerin büyük çoğunluğunun öğrenci olması dikkat çekti. Bazı öğrencilerin ise domuz gribine karşı maske taktığı gözlendi.