En acımasız İŞID üyeleri bakın hangi ülkeden?

En acımasız İŞID üyeleri bakın hangi ülkeden?

İngiltere’de terör uzmanları Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasındaki en kötücül militanlar arasında İngilizlerin olduğunu belirtti. Uzman, IŞİD içindeki İngiliz Müslümanların Irak ve Suriye’de intihar bombacılığından infazcılığa kadar çeşitli eylemler ya

Londra’daki King College Uluslararası radikalleşme Merkezi’nde cihadcılık uzmanı Şiraz Mahir İngiltere’deki Sünni Müslümanların çatışmaların “her aşamasında” görev aldığını söyledi.
 
BBC Raido 4′te Today programında açıklama yapan Mahir, ABD’li gazetecinin kafa kesme görüntülerinde İngiliz aksanıyla konuşan militana gönderme yaparak İngiliz aşırılık yanlılarının intihar bombacısı, infazcı dahil birçok eylemde bulunduğunu söyledi.
 
Videoda siyah giyimli maskeli bir kişi, Londra aksanıyla konuşup Amerikalıları Müslümanlara komplo hazırlamak ve kendi işlerine müdahale etmekle suçlayarak kurbanın boğazına bıçağı dayadığı görülüyor.
 
Eğer bu kişinin İngiliz olduğu doğrulanırsa İngiltere’den IŞİD’e katılanların en uç örneklerinden biri daha görülmüş olacak.
 
Mahir Irak ve Suriye’de devam eden çatışmalarda İngiliz katılımının ön cephede, çatışmanın her aşamasında yer aldığının görüldüğünü belirtti. Mahir “Yani intihar bombasıcı olarak, infazcı olarak İngiliz savaşçıları gördük. Maalesef oradaki savaşçılar arasında en kötücül ve gürültücüler. Bu ne yazık ki radikalleşmenin bir parçası” dedi.
 
Mahir bölgede Batılıların yardım girişimi nedeniyle halifelik ilan eden örgütün daha da acımasız eylemelr yapması konusunda uyarılarda bulundu.
 
Mahir Amerikalı gazeteci James Foley’in görüntülerinin IŞİD’in ABtılı hedeflere yönelik olası saldırılarının bişr işaret olabileceğini söyledi.
 
Haziran ayında da Cardiff’ten iki kişi ve Aberdeen’den bir kişi internete bir video yükleyerek Müslümanları Suriye’de cihada çağrımıştı. İngiliz Müslümanlara ait bu videodan sonra İngiltere’de büyük endişe duyulmuştu. Irak ve Suriye’de IŞİD ve diğer radikal örgütler içinde 400′den fazla İngiliz Müslüman’ın olduğu tahmin ediliyor.
 
 
IŞİD’i kimin finanse ettiğini açıkladı
 
Almanya’da Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Irak-Şam İslam Devleti’ni Katar’ın finanse ettiğini ileri sürdü.
 
Almanya’da, ZDF isimli kanalın programında konuşan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) arkasında Katar’ın olduğunu söyledi.
 
“Bu tip hikayelerin her zaman bir geçmişi vardır” diyen Müller, “Bu militanları kim finanse ediyor? İpucu: Katar” ifadelerini kullandı.