Emre Uslu'ya Şok

Emre Uslu'ya Şok

Mahkeme, bu aşamaya kadar hazır edilip ifadesinin alınamadığından Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi

Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a "basın yoluyla hakaret ve iftara ettiği" gerekçesiyle 10 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Uslu gelmezken, Erdoğan'ın avukatı Sara Kanalka katıldı.

Duruşmada söz alan Emre Uslu'nun avukatı, müvekkilinin Amerika'daki adresini sunduklarının belirterek, bu adresten Adalet Bakanlığı aracılığıyla savunmasının alınmasını talep etti.

Erdoğan'ın avukatı Kanalka ise şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Mahkeme hakimi, Uslu'nun başka dosyalarda hakkında yakalama kararı bulunduğunu ve bu aşamaya kadar hazır edilip ifadesinin alınamadığından hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Emre Uslu'nun Taraf gazetesinin 30 Ocak tarihli nüshasında yer alan "Çakma Suikast Hazırlığı" başlıklı yazısıyla Erdoğan ve Fidan'a karşı "basın ve yayın yoluyla hakaret" ile "iftira" suçunu işlediği gerekçesiyle 3 yıl 4 aydan 10 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.