'Emperyalist Ellerin Uzanabileceği Açık Alanlar Bırakmayın!'

'Emperyalist Ellerin Uzanabileceği Açık Alanlar Bırakmayın!'

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, partisinin Kızıltepe ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, partisinin Kızıltepe ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, Meclis'te oylanmasına devam edilen anayasal düzenleme ve Kürt meselesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

GİK üyesi Mahmut Kılınç, Mardin il Başkanı Şeyhmus Akman ve Kızıltepe ilçe Başkanı Burhan Aydın'ın da katıldığı seminerde konuşan Yavuz, “Memleket olarak çok sıkıntılı günler yaşıyoruz; ama inşallah temenni ve dua ediyoruz ki bu zorluklardan sonra Rabbimiz bize bir kolaylık verecektir. Bunu 15 Temmuz'da gördük. Memleketin Batı'sından, Doğu'suna kadar kendi değerlerine, iradelerine, inancına sahip çıkmak için, dâhili-harici emperyalist devletlerin, işbirlikçilerinin önünde set olmaya hazır güçlü bir irade var. Bu irade de kaynağını Kur'an-ı Azimuşşan'dan alıyor.” dedi.

"Sorunlar anayasal teminat ile çözülmelidir"

Dünden bugüne uygulanan yanlış siyasetin ağır bedeller ödettiğine, yasakların devam etmesiyle sorunların çözülemeyeceğine, bu nedenle çözüme yönelik acil adımlar atılması gerektiğine vurgu yapan Yavuz, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu memleketin şu anki ana sorunu huzurunun kalmamasıdır. Huzurunun kalmaması ise yanlış siyasetten kaynaklanıyor. Yanlış siyaset uygulandıkça meseleler çözüme kavuşamayacak; ölme, öldürme, çatışma, kaos, istikrarsızlık ve güvensizlik ortamı devam edecek. Sorun, 90 yıllık bir meseledir. Bu devlet kurulduğu zaman yanlış bir siyaset uygulandı ve bu milletin dili ve dini yasaklandı. Bir insanın dilini yasaklamak bu insanı yok saymaktır, inkâr etmektir. Bu yapıldı ve halen devam ettiriliyor. Bu halkın dilinin önündeki engelleri kaldırmaya çalışmak bu halka yapılacak en büyük iyiliktir. Sorunlar, anayasal teminat ile çözülmelidir. Şimdi siz Meclis'te Kürtçe konuştuğunuz zaman bu tutanaklara 'x' olarak geçiyor; tanımıyorum diyor hâlâ seni… Barışık değil yasak devam ediyor. Onun için diyoruz gelin bu meseleyi acilen şimdi çözelim.”

"Allah'ın vardır dediğine sen yoktur dediğin müddetçe kaos var olacaktır"

Mecliste oylaması devam eden anayasal değişiklik hakkında değerlendirmede bulunan Yavuz, “Hukuki bir düzenleme yapılıyor. Bazı maddeler var ve olumlu gördüğümüzü tebrik ediyoruz. Ama gönül isterdi ki hazır bu düzenleme yapılmışken iki husus daha dikkate alınsaydı. Biri bu halkın ana dildeki talepleri; çok masum, çok insani, çok vicdani bu talepler de anayasal düzenlemede yer alsın. Sadece Türkçe ile eğitim yapılır maddesinin yanına 'yeterli talep olması halinde herkes ana dilinde eğitim görebilir' diye bir ekleme de yapılsaydı. İkincisi ise 'Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan, vatandaşlık bağıyla bağı olan herkes Türk'tür' bu çok yanlıştır ve acilen değiştirilmesi gerekiyor. Çünkü bu anlayış Allah'ın iradesine aykırıdır. Allah'ın vardır dediğine sen yoktur dediğin müddetçe kaos var olacaktır." uyarılarında bulundu.

"Emperyalist ellerin uzanabileceği açık alanlar bırakmayın!"

Konuşmasında sistemden kaynaklanan başta Kürt meselesi olmak üzere sorunlara dikkat çeken ve bu yönde eleştiri ve önerilerde bulunan Yavuz, şöyle konuştu:

"İstikrarsızlığın sebebi sensin. Bugünkü sonuçlar bu nedenle çıkıyor. Bu meselenin kendisi neden değildir. Sen bu yasakçılığı, baskıcılığı bu yalanı söylemeseydin PKK diye bir örgüt de olmayacaktı. Sen çıkardın onu ortaya. Bu kadar insanın ölmesinin ana sebebi senin bu yasakçı anlayışındır. Gel vazgeçelim artık. De ki; bu memlekete bağlı olan herkes bu memleketin şerefli bir vatandaşıdır. Etnik temeldeki ayrılık da ne demekmiş, niye oyuna geliyoruz? Emperyalist ellerin uzanabileceği açık alanlar bırakma, müdahale edebilecekleri alanı, zemini ortadan kaldır. HÜDA PAR olarak diyoruz ki, acilen ana dilde eğitimin önünün açılması gerekir. Anayasanın iki maddesini yeniden düzenleyerek bu sorunu artık aşın.”

Yavuz, "İşte bu yanlış siyasetin sonuçları memlekette huzur bırakmamıştır. Bu vesayetçi, baskıcı despotik anlayış hâlâ bizim dinimizle, dilimizle barışmamak için direniyor." dedi.

"Halkın özgürlüğü; yaşamla, ilimle, irfanla, siyasetledir"

Kimsenin kimseyi öldürmemesi için hak ve hukukun eşit uygulanması, özgürlüklerin önün açılması gerektiğini belirten Yavuz, "Halkın özgürlüğü; yaşamla, ilimle, irfanla, siyasetledir. Ölümle, silahla, molotofla ve kargaşayla değildir. HÜDA PAR'ın benimsediği siyaset işte bu müspet ve makul siyaset anlayışıdır. Bugün HÜDA PAR'ın sözünün dinlenilir hale gelmesinin ana sebebi budur. Ne söylediysek çıktı. 'Suriye meselesi yangına dönüşecek' dedik çıktı. 'Çözüm süreci patlayacak' dedik çıktı. 'FETÖ'ye çok alan açıyorsunuz zarar edeceksiniz' dedik çıktı. 5 yıldır söylüyoruz. Bugün görüp de söylediğimiz olumsuzlukların yarın karşımıza çıkmaması için şimdiden gerekeni yapalım." şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)