Emniyetten Gülen'e tehdit davası

Emniyetten Gülen'e tehdit davası

Emniyet Genel Müdürlüğü ve 30 ilin emniyet müdürlüğü, Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak hakkında 'Emniyet personelini kurumsal yapıya karşı başkaldırıya davet' ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Albayrak hakkında 8 yıla kadar hapis is

Emniyet Genel Müdürlüğü ve 30 ilin emniyet müdürlüğü, Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Genel Müdürlük, Albayrak'ın 30 İl Emniyet Müdürlüğüne gönderdiği ve paralel yapının suça bulaşıp bulaşmadığına ilişkin talimatın yerine getirilmemesini istediği başvurularını 'Emniyet teşkilatı personelini kurumsal yapıya karşı başkaldırıya davet' olarak değerlendirdi. Gülen'in avukatının 30 ilde yaptığı suç duyurusunda emre uyan personel hakkında da adli ve disiplin işlemi yapılacağını belirterek tehdit ettiği ifade edildi.

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak'ın 30 İl'deki Başsavcılıklara yaptığı suç duyurusu üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü de harekete geçti. Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Albayrak hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, Albayrak'ın 'Suç işlemeye tahrik' ve 'Soruşturmanın gizliliğini ihlal' ettiği belirtilerek 1.5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

30 ilin emniyeti şikayetçi

Dilekçelerle ilgili şu değerlendirme yapıldı: 'Cumhuriyet savcılığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığının görev, yetki ve sorumluluk çerçevesinde yaptığı iş ve işlemlerin hukuka aykırı olduğu ve bu emirlerin uygulanmaması gerektiği, bu konudaki emirlere direnilmesi şeklindeki beyanlarla hizmet gereği katı bir hiyerarşiye sahip olan Emniyet teşkilatı personelini kurumsal yapıya karşı başkaldırıya davet ettiği ve hiyerarşik yapıyı bozma, bölme ve açıkça parçalama girişiminde bulunuldu.'

Suç duyurusu dilekçesinde, 'Savcılık ve Terörle Mücadele Dairesinin emirlerine uyulduğu takdirde, emre uyan personel hakkında adli ve disiplin işlemi yapacakları şeklinde açık ve yazılı olarak tehditlerde bulunulduğu görülmektedir' denildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra 30 ilin Emniyet Müdürlükleri de aynı gerekçeyle bulundukları illerdeki Başsavcılıklarda suç duyurusunda bulundu. Gülen, avukatı Nurullah Albayrak aracılığıyla

30 İlde yaptığı suç duyurularında 'Operasyon talimatı içeren söz konusu yazılı emrin uygulanmamasını ve geri iade edilmesini' istedi.

Bilgi verenlere açık tehdit

Suç duyurusunda, 'Hizmet hareketini destekleyen kişilere ait verileri savcılığın konusu suç teşkil eden emrine dayanarak veren kamu görevlileri ile özel ve tüzel kişiler de TCK m. 136'de yer alan 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme' suçunu işlemiş olacaklardır'denildi.