Emniyet'de Olağanüstü Durum

Emniyet'de Olağanüstü Durum

İkinci dalga operasyonun 'kara para ve yolsuzluk' iddialarını kapsadığı öne sürüldü...

Radikal.com.tr'de yer alan habere göre, ikinci dalga operasyonun 'kara para ve yolsuzluk' iddialarını kapsadığı öne sürüldü.

TCCD Genel Müdürü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Kalyon İnşaat yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda isim için gözaltı kararı çıktığı öne sürülüyor!

Soruşturma için operasyon talimatının emniyete ulaştığı iddia edildi.

Soruşturmayı ise Ergenekon soruşturmasına bakan TMK Savcısı Muammer Akkaş'ın yürüttüğü belirtiliyor. Soruşturma kapsamında arama ve gözaltı talimatının emniyete ulaştığı ifade ediliyor. İddiaya göre önümüzdeki saatlerde operasyon başlayacak. Kamuoyunun yakından tanıdığı isimlere yönelik yapılacağı ifade edilen operasyonun yürütülmekte olan soruşturmadan farklı olduğu belirtiliyor. Emniyet'in nasıl hareket edeceği merak konusu. Geçen hafta da İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırılmıştı. Ancak Emniyet, Arıbaş'ı ifadeye göndermemişti.


EMNİYETTE OLAĞANÜSTÜ DURUM

İstanbul genelinde görevli tüm emniyet müdürlerinin Vatan Caddesi'nde bulunan emniyet binasında toplantı halinde olduğu ifade diliyor. İddiaya göre savcılığın arama ve gözaltı talimatına emniyetin uymadığı ve direndiği ifade ediliyor.
Bu arada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise İstanbul'da Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında yürütülen bir soruşturma veya operasyon olmadığını açıkladı