Emirli operasyonu başladı

Emirli operasyonu başladı

Irak güvenlik güçleriyle milis güçlerinin Emirli kentine yönelik terörist kuşatmayı kırmak için operasyonlara başladığı bildirildi.

YDH-Fars haber ajansının bildirdiğine göre operasyonun başlama şekli IŞİD militanları açısından sürpriz oldu.

Irak ordusu ve milis güçlerinin Emirli kuşatmasını kırmak için operasyona Tuzhurmatu’dan (kuzeyden) başlayacağının tahmin edildiği; ancak operasyonun el-Azim nahiyesinden (güneyden) başlatıldığı bildirildi.

Operasyonlar başlatıldıktan sonra Irak ordusunun IŞİD’in ikmal hatlarını kestiği, Emirli’nin güneyindeki 7 köyün teröristlerden temizlendiği ve 70 teröristin öldürüldüğü bildirildi.

Türkmenlerin yaşadığı yaklaşık 10 bin nüfuslu Emirli kenti 2 aydan fazla bir süredir IŞİD’in kuşatması altında bulunuyordu.

Ayetullah Sistani’nin yiyecek, ilaç ve içecek su sıkıntısının baş gösterdiği Emirli’nin terörist işgalden kurtarılması için yaptığı çağrının ardından Irak Ulaştırma Bakanı Hadi el-Amiri, komutası altındaki güvenlik güçleriyle birlikte Emirli’ye doğru harekete geçmişti.

Mukteda Sadr tarafından kurulan Barış Tugayları başta olmak üzere çok sayıda milis grubunun da destek verdiği operasyonun kentin iki gün içerisinde kurtarılmasıyla sonuçlanacak şekilde planlandığı açıklanmıştı.