Emine Şenlikoğlu’ndan İstanbul Sözleşmesi Yorumu

Emine Şenlikoğlu’ndan İstanbul Sözleşmesi Yorumu

Emine Şenlikoğlu, Diriliş Postası’ndaki yazısında İstanbul Sözleşmesi için ‘Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 90. maddesine göre, İstanbul Sözleşmesi de benzer sözleşmeler de Anayasa’dan üstün kabul edilmiş.

Emine Şenlikoğlu, Diriliş Postası’ndaki yazısında İstanbul Sözleşmesi için ‘Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 90. maddesine göre, İstanbul Sözleşmesi de benzer sözleşmeler de Anayasa’dan üstün kabul edilmiş. Feci şekilde kahrıma gidiyor bu olay’  diye yazdı.

Şenlikoğlu şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 90. maddesine göre, İstanbul Sözleşmesi de benzer sözleşmeler de Anayasa’dan üstün kabul edilmiş. Feci şekilde kahrıma gidiyor bu olay. Kenan Evren’e koydurmuşlar 90. maddeyi. O da yalakalık olsun, diye koymuş. Çocuk haklarıyla da kamufle edilen 90. maddenin kaldırılması için teklif bile edilemezmiş. Psikolojik savaş kurnazlığı. ALLAH ALLAH!

Bu nasıl bir köleliktir böyle? El sözleşmesi senin Anayasa’ndan üstün ilan edilecek, sen de, “Bir Türk dünyaya bedeldir.” diye diye, onu kabul edecek, koca millettin onuruyla 90 defa oynayacaksın. Pes!

Siyasi onursuzluk işte bu! Kendi ülkelerinde ‘demokrasi’nin D’si yokken, bize demokrasi dersi verenlerin uyanıklığı bu sözleşmeler… Yavaş yavaş bizi bizden alan sözleşmeler. Ahir kelam:

* “Bize bir nazar oldu, Cumamız pazar oldu/Ne olduysa hep bize/Azar azar oldu.” Arif. N. Asya.

* Taviz vererek düşmanla iş yapanda onur yoktur. La edri.