Emine Şenlikoğlu:  Fen ,İslam Ve Bilim Birbirinden Ayrılmaz

Emine Şenlikoğlu: Fen ,İslam Ve Bilim Birbirinden Ayrılmaz

Batman'da düzenlenen kitap fuarında okurlarıyla buluşan Yazar Emine Şenlikoğlu, fen, teknik ve İslam'ın üçüz olduğunu bunların birbirinden ayrılamayacağını ifade etti.

Batman'da düzenlenen kitap fuarında okurlarıyla buluşan Yazar Emine Şenlikoğlu, fen, teknik ve İslam'ın üçüz olduğunu bunların birbirinden ayrılamayacağını ifade etti.

Geçtiğimiz cumartesi günü açılışı yapılan 'Batman 1. Kitap Fuarı'na katılarak okurlarıyla bir araya gelen Yazar Emine Şenlikoğlu, fen, teknik ve İslam'ın üçüz olduğu ve birbirinden ayrılamayacağını söyledi.

Batman Valiliği ile belediye, üniversite, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla 21-29 Ekim tarihleri arasında Batman'da düzenlenen 'Batman 1. Kitap Fuarı'na Emine Şenlikoğlu, Mehmed Göktaş, Abdulkadir Turan, İhsan Süreyya Sırma, Senai Demirci ve Mehmet Ali Gönül gibi yazarlar katıldı.

Kitap fuarıyla ilgili İLKHA'ya konuşan Şenlikoğlu, Batman'da ilk defa düzenlenen kitap fuarının kent halkı için hayırlara vesile olmasını temenni ederek, şu ifadelerde bulundu:

'Gördüğüm kadarıyla Batman kitap fuarı gerçekten çok güzel olmuş. Tabi kitap fuarları ilgiyle beslenir. Her oluşumun bir kaidesi ve kuralı vardır. Kitap fuarların kaidesi, beslenmesi ve büyümesi hepsi okuyucunun ilgisine bağlıdır. Yeni geldiğim halde okuyucularım sıradadır. Allah onlardan razı olsun çok güzel yoğun bir ilgi var. Bizim medeniyetimiz kitaplı medeniyettir. Bu kitaplı medeniyette kitap okumayı sevmiyorsak bile kendimize sevdirmek zorundayız. O yüzden ne yapıp ne edip yeniden dirilişe geçmemiz lazım. Zira son dönemlerde kalplerde bir ölülük var. Allah bize bazı nimetleri verdi ama bizler kendimizden bazı nimetleri atıyoruz. Buna da çok önem verelim. Hurafesiz olarak İslam'ı araştırmamız ve okumamız dileğiyle.'

'Kütüphanemiz mutlaka olması lazım'

Okuyuculara tavsiyelerde bulunan Şenlikoğlu, 'İşinize gelmese de hoşunuza gitmese de eksikliklerinizi keşfedip ona göre kitap okuyun. Önce gönlünüzü fethedin. Sonra aklınızı dizayn edin. İnsanın aklını düzene sokması insanın kendi elindedir. Eğer aklı başıboş bırakırsak nereye sapacağını bilemez. Başıboş bırakılan akıl koyun gibidir, gördüğüne dalar. Aklı eğitirsek daha düzenli insan olmamıza vesile olur. O yüzden aklımızı eğiterek kitaplar düzenli okumalıyız. Bir defa kütüphanemiz mutlaka olması lazım. Evimize gelen duvarlarda Çin malı süs eşyası görüyor, kardeşim bize ne oluyor. Biz kitaplı medeniyetiz evimizde kütüphane yoksa yazık bizlere. Evinde kütüphane olacak gençliğinde ne okumuşsun çocukların onu görecek. Gelen misafirler kütüphaneye bakacak. 40 yıl önce gittiğim her evde kütüphane görürdüm maalesef gittiğim her evde kütüphane göremiyorum. Ancak dava şuurunu hiç kaybetmemişler olanların evinde görüyorum. Onlarda bile eksiklik var.' dedi.

'Bizim gençlerimizi 'İslam âleminde hiç buluş yok' diye aldatıyorlar'

'Hurafesiz kitaplarla hurafesiz İslam'ı güzel öğrenmeliyiz.' diyen Şenlikoğlu,  'Bir defa fen, teknik ile İslam üçüzdürler ve birbirinden ayrılmazlar. Bizim gençlerimizi 'İslam âleminde hiç buluş yok' diye aldatıyorlar. Hâlbuki Avrupa senden matematiğimizi alsak neyin kalır elinde. Sıfırdan 9'a olan matematik İslam âleminindir. Aya onunla çıkıldı, mikrofon onunla yapıldı. İnternet bizim harflerimizle çalışıyor. Biz harflerimizi batıdan almış olsak batının elinde hiçbir şey kalmaz. Ne internet, ne aya çıkın ve ne de çeşitli teknolojiler. İslam âlemini devamlı batırdılar. O zaman biz uyanıp, kendimize gelip, İslam âleminin ne olduğunu anlatmamız lazım, ama özentisiz olursak bunu yapabiliriz. Maalesef ve maalesef özenti birçok insanımızda var' ifadelerini kullandı.

21 Ekim günü başlayan fuar, 29 Ekim'e kadar saat 10.00 ila 21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.