Emekli Ve Asgari Ücretliye Müjde

Emekli Ve Asgari Ücretliye Müjde

Tek parti iktidarı özellikle gençler ve dar gelirlilere fayda sağlayacak. Ak Parti seçimde 1300 TL asgari ücret, emekliye zam ve gençlere ücretsiz internet gibi vaatlerle öne çıktı

Oylarını geçen seçime göre çok önemli oranda artırarak yeniden tek parti hükümeti kurmaya hak kazanan Ak Parti, özellikle gençler ve dar gelirlilerle ilgili ekonomi vaatleriyle ilgi topladı. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı seçim beyannamesinde, 1300 TL asgari ücret, emekli maaşlarına zam, gençlere ücretsiz internet gibi vaatler öne çıkıyordu.

Türkiye’de bir koalisyon hükümeti gündeme gelseydi, iktidara ortak olacak partilerin vaatlerinde bir orta nokta bulunması gerekecekti.

Ancak Ak Parti’nin seçimde zafer kazanarak rahat biçimde tek parti iktidarı kuracak olması, başta asgari ücretliler ve emekliler olmak üzere gözleri yeni döneme çevirdi. AK Parti’nin ekonomik vaatlerinde öne çıkan maddeler şöyle: 1300 TL’ye yükseliyor -Asgari ücret 1300 TL’ye çıkacak. Yapılan işin tehlike sınıfına göre asgari ücret.

-Kamuda çalışan taşeronlar, kamuda istihdam edilecek.

-Polislerin ek göstergeleri artırılacak.

-Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin lira destek.

-Yemde ve gübrede KDV kalkacak.

-Esnafın yıllık 8 bin liraya kadar hesaplanan vergisi alınmayacak. 10 işçi çalıştırma zorunluluğu kalkacak.

-Esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi.

-TOKİ ile emeklilere ev olanağı.

Emekliye ek 1200 TL -Bağ-Kur’lular için sosyal güvenlik kesintisi kalkacak.

-Bütün emeklilere yılda 1200 lira ek zam.

-Gençlere çeyiz hesabı.

-Gençlerin kısa film, ilk film, Kitap, dergi projelerine karşılıksız destek.

-Yurt için müracaat eden tüm gençlere barınma.

-Lise ve üniversiteli gençlere ücretsiz sağlık.

-İlk kez iş bulan gençlerin bir yıllık maaşı devlet tarafından karşılanacak.

-Yeni iş kuran gençler 3 yıl gelir vergisi ödemeyecek.

-Kendi işini kurmak isteyen gençlere karşılıksız 50 bin lira destek, yetmezse 100 bin lira faizsiz kredi.

-Gençlere sınırsız ve ücretsiz internet.

Yerli oto tam gaz Ak Parti, seçim öncesi sadece asgari ücretliler, emekliler ve gençlerle ilgili vaatlerde bulunmadı, büyük projelerle de seçmenin ufkuna seslendi. Bu projeler arasında öne çıkanlar şöyle sıralandı: - Suruç Ovası Toprak Sulama Projesi - Ilısu Barajı - Mersin Akkuyu Nükleer Enerji Santrali - Sinop Nükleer Enerji Santrali - Karapınar Enerji Bölgesi (güneş enerjisi) - Yerli Marka Otomobil - Savunma Sanayi Projeleri - Bölgesel Uçak projesi - Haberleşme Uydusu projesi - Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu - Üç Katlı Büyük İstanbul Projesi - Avrasya Tüneli - Çanakkale Boğazı Köprü Projesi - Kanal İstanbul Projesi - Yüksek Hızlı Milli Tren Projesi - Hızlı Tren Projeleri - Milli Aşı Projesi - 5G Projesi - 73 yeni Adalet Sarayı - Demokrasi ve Özgürlükler Adası Projesi (Yassı Ada ve Sivri Ada)

(Milliyet)