El-Mısri: “İntifada Başladı, Artık Geri Dönüş Yok”

El-Mısri: “İntifada Başladı, Artık Geri Dönüş Yok”

Hamas hareketinin intifadaya destek için dün gece Gazze’de düzenlediği gösteri ve yürüyüşe katılan El-Mısri yaptığı konuşmada...

Uluslararası bazı çevrelerle bölgede bulunan bazı rejimlerin Mescidi Aksa için işgalciye karşı başkaldıran Filistin halkının intifadasını bastırmak amacıyla yaptıkları görüşmeler, düzenledikleri konferans ve zirveler konusunda uyaran İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın parlamento grubu sözcüsü Muşir El-Mısri, Aksa için başlayan ve gittikçe bütün Filistin topraklarına yayılan intifadadan geri dönüş olmayacağını söyledi.
 
Hamas hareketinin intifadaya destek için dün gece Gazze’de düzenlediği gösteri ve yürüyüşe katılan El-Mısri yaptığı konuşmada, “Filistin halkının projelerine dokunan bütün girişimleri ve bu girişimleri yapanları uyarmak istiyoruz. Sakın treni geriye doğru yürütmeye çalışmasınlar, bu intifadayı söndürmeye kalkışmasınlar, uluslararası ve bölgesel görüşme ve toplantı yapmasınlar. İntifada başladı. Artık geriye dönüş yok. Filistin topraklarıyla kutsal mekanlar kurtarılıncaya kadar bu devam edecek. Hiçbir güç intifada başlatan ve özgürlüğünü isteyen bu halkın önünde duramayacak”  dedi.

İntifadanın Filistin halkının birliğini sağladığına dikkat çeken El-Mısri, Filistin halkının amacına ancak direniş ve intifadayla ulaşabileceğini, Kudüs özgürleşinceye kadar intifadanın süreceğini ifade etti.

Siyonist işgal hükümetinin başında bulunan Benyamin Netanyahu’yu "Çağın Hitler'i" olarak tanıtan El-Mısri, işgalcinin aptalca uygulamaları nedeniyle Kudüs intifadasının başladığına dikkat çekti.