El Kaide Yemen'de Mukalla Kentine Girdi

El Kaide Yemen'de Mukalla Kentine Girdi

El Kaide'ye bağlı gruplar, Yemen'in Hadramevt bölgesindeki Mukalla kentini ele geçirdi

El Kaide çok sayıda hükümet binasına saldırı ve mahkumların serbest bırakılması operasyonunun ardından, Yemen’in doğu vilayeti Hadramevt’in başkenti Mukalla'nın kontrolünü ele geçirdi. El Kaide'nin kenti ele geçirmesi sırasında herhangi bir dirençle karşılaşmadıkları kaydediliyor.

Yemen ordusunun, El Kaide gruplarının saldırısı sırasında ellerinde bulunan ABD yapımı zırhlı Humvee araçları ve diğer askeri bırakarak kentten ayrıldıkları belirtiliyor.

Arap Yarımadasındaki El Kaide, Hadremevt Güvenlik Binaları, yerel polis karakolu, valilik yönetim binaları, Merkezi Hapishane ve Merkez Bankası Şubesi’ni ele geçirdikten sonra kentte kontrolü sağladı.

AŞİRETLER: EL MUKALLA'YI EL KAİDE'NİN ELİNDEN GERİ ALACAĞIZ

Yemen'deki silahlı aşiret grupları El Mukalla kentini El Kaide gruplarından geri alacaklarını açıkladı. Aşiretler, ordunun kentten ayrılmasının ardından Mukalla'nın kuzeydoğusunda bulunan Şir ve Riyan askeri üslerini ele geçirdiklerini belirtti.

Aşiretler Yemen ordusu gruplarının kendilerine ortak direniş teklifinde bulunmalarına rağmen neden kentten çekildiklerini anlamadıklarını ifade ederken bu geri çekilmenin Yemen'deki otoritenin çöküşünü de gösterdiğini kaydetti.

 
DÜNYA BÜLTENİ