'El Kaide' Operasyonunda Tutuklu Sayısı 8'e Çıktı

'El Kaide' Operasyonunda Tutuklu Sayısı 8'e Çıktı

Van merkezli "El Kaide" operasyonlarında gözaltına alındıktan sonra tutuklananların sayısı 8'e çıktı

Van merkezli Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de, "El Kaide" örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 25 kişi arasından dün adliyeye sevkedilen 12 şüpheliden 4'ü, daha tutuklandı.
Operasyonda tutuklananların sayısı 8'e yükselirken, 3 şüpheli dün gece serbest bırakıldı.

Van Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de yapılan operasyonlarda aralarında İbrahim Şen ve Abdulkadir Şen'in de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 25 şüpheliden 13'ü önceki gün adliyeye sevk edildi. Bunlardan 5'i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 8'i, 'Örgütü üyeliği' suçundan mahkemeye sevk edildi.
Dün sabaha kadar süren mahkemede Ekrem M., Alpaslan K., Abdullah K. ve M. Ali T. tutuklanırken, 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gözaltındaki kalan diğer 12 şüpheli, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sağlık kontrolunden geçirildikten sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliye getirildi. Adliyeye çıkarılan 12 şüpheli, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle  mahkemeye sek edildi. 4 kişi örgüt üyeliği suçundan tutuklandı, 3'ü serbest bırakıldı.