"El-Kaide Neocon Projesidir"

"El-Kaide Neocon Projesidir"

24 TV'de Esas Mesele programında Yusuf Ziya Cömert, Yıldıray Oğur ve Halime Kökçe gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu...

24 TV'de Esas Mesele programında Yusuf Ziya Cömert, Yıldıray Oğur ve Halime Kökçe gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Programda, Cenevre-2 ve Suriye'deki vahşet değerlendirilirken, Yıldıray Oğur'dan çarpıcı bir yorum geldi. 

MUHALİFLER CENEVRE-2'DEN SONUÇ ÇIKMASINI İSTEMİYOR ÇÜNKÜ...

Anadolu Ajansı'nın Cenevre-2 öncesi servis ettiği fotoğrafların asıl amacının, oradaki katliamı ve vahşeti dünyanın gözüne sokmak olduğunu belirten Yıldıray Oğur, bu görüntülerin Cenevre-2'den sonuç çıkarmaya yetmeyeceğini belirtti.

Oğur, Suriyeli muhaliflerin de aslında Cenevre-2'den sonuç çıkmasını istemediklerini, çünkü oradan çıkacak sonucun Esed lehine olacağını bildiklerini ifade etti. 

Yıldıray Oğur ayrıca, Türkiye'de Esed'e sempati duyan çok büyük bir kesimin bulunduğunun altını çizdi. 

YUSUF ZİYA CÖMERT: EL-KAİDE BİR NEOCON PROJESİDİR

"El-Kaide bir açıdan bakıldığında bir Neocon projesidir" diyen Yusuf Ziya Cömert ise, Suriye'de Neoconların aktif olduğunu belirtti. 

Cömert, "Neoconlar, dünyada hedeflerini gerçekleştirebilmek için el-Kaide'yi kullandılar ve İslam'ı dünya kamuoyu gözünde terörize edebilmek için teşvik ettiler" dedi. 

Yusuf Ziya Cömert şöyle devam etti: 

"O TIRI DURDURAN ADAM..."

Esed'le mücadele edenlere, ya da Esed'in zulmü altında bulunanlara yapılan yardıma karşı bir operasyon yapıyorsun. 

Bu operasyonu yaptıran ekip, kimse bu. Müslim, gayri müslim, İsrailli Türkiyeli... Her kimse... Mes'uldür. 

Oradaki bir deri bir kemik kalmış adamın, boğazında triger kayışının izi olan adamın çektiği azaptan, acıdan mes'uldür o tırı durduran adam. 

Yusuf Ziya Cömert, Suriye'ye giden tırları durduranların belli bir operasyon karakterleri olduğunu, ticari davalarda bile aynı yöntemi kullandıklarını belirtti ve "O tırı durduruan adamın yaptığı İsrail'in işine yarıyor. Ve Esed'in işine yarıyor. Ve o tırı durduran adam, mümkün olursa Türkiye'de el-Kaide'ye yardımdan ufak bir dava açtırmak istiyor" diyerek gerçek niyeti gözler önüne serdi. 

Cömert, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Bunların taktikleri böyle. Bunlar ticari davalarda bile böyle terör falan aralara sıkıştırmanın yollarını ararlar. Böyle bir karakterleri var. Bu hareketin karakterinde var. 

Yani şu anda Türkiye'deki siyasi iktidarla savaşmakta olan gayri meşru ekip böyle bir parça kopartmak istiyor. 

PROGRAMIN TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.....



***

***

 

 

star