El-Hudari: "Gazze'nin Yeniden İmarının Tek Yolu Ablukanın Kaldırılması"

El-Hudari: "Gazze'nin Yeniden İmarının Tek Yolu Ablukanın Kaldırılması"

Kuşatmaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, işgal ordusunun savaş sırasında yerle bir ettiği Gazze Şeridi'ni yeniden imar etmenin tek yolunun sekiz yıldır uygulanan kuşatmanın tamamen kaldırılması olduğunu söyledi.Milletvekili El-Hudari, işgal

Kuşatmaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, işgal ordusunun savaş sırasında yerle bir ettiği Gazze Şeridi'ni yeniden imar etmenin tek yolunun sekiz yıldır uygulanan kuşatmanın tamamen kaldırılması olduğunu söyledi.

Milletvekili El-Hudari, işgal rejiminin büyük yıkıma yol açan, elektrik ve su şebekelerini tahrip eden savaşın sona ermesinin üzerinden bir ay geçmesine rağmen Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukayı kaldırmadığını belirterek, evlerini kaybetmiş binlerce insanın akibetinin ne olacağını sordu.

İşgal rejiminin Gazze Şeridi'ne inşaat malzemesi girmesine izin vermediğine ve yeniden imar çalışmalarının başlatılamadığına dikkat çeken El-Hudari, mevcut durumdan tamamen "İsrail"in sorumlu olduğunu bildirdi.

Uluslararası toplumdan ablukayı kaldırması için işgal rejimine baskı yapmasını isteyen El-Hudari, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne uyguladığı ablukanın uluslararası hukuka ve insan hakları anlaşmalarına aykırı olduğunu hatırlattı.

Ablukanın mutlaka kaldırılması gerektiğini belirten Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un açıklamalarını öven El-Hudari, bu tür açıklamaların işgal rejimini ablukayı kaldırmaya mecbur bırakacak pratik adımlara dönüştürülmesi çağrısında bulundu.