El-Hamedallah: "Liman ve Havaalanında Kontrolü Sağlamaya Hazırız"

El-Hamedallah: "Liman ve Havaalanında Kontrolü Sağlamaya Hazırız"

El-Hamedallah: "Liman ve Havaalanında Kontrolü Sağlamaya Hazırız"

Filistin Başbakanı Rami El-Hamedallah, Kahire'deki müzakere heyetinin birlik ve bütünlük içinde hareket ettiğini ve Hamas Hareketi'nin ileri sürdüğü ateşkes şartlarının Filistin halkının talepleri olduğunu ifade etti.

El Hamedallah, Şarku'l Evsat gazetesine verdiği ve bugün (14 Ağustos Perşembe) yayınlanan röportajda, Kahire'deki Filistin heyetinin Filistin toprakları dışında yaşayanlar dahil tüm Filistinlileri temsil ettiğini, ablukanın kaldırılması, kapıların açılması ve benzeri taleplerin tek bir grubun değil tüm Filistin halkının talepleri olduğunu belirtti.

Uluslararası gözlemciler kontrolünde liman inşasından duyulan güvenlik kaygılarına değinen El-Hamedallah, "Tam bağımsız bir devlet istiyoruz. Buna fırsat vermeliyiz. Kapıları ve aynı şekilde havaalanını teslim almaya hazırız. Limanın ve havaalanının kontrolünü sağlama gücümüz var" dedi.

İsrail heyetinin oyalama taktiği güttüğünü ve Filistin heyetinin taleplerine cevap vermeyi geciktirdiğini ifade eden El-Hamedallah, işgal ordusunun saldırıları ve katliamları üzerine uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini ve uluslararası toplumun kararlarını uygulamak için vaktin uygun olduğunu söyledi.