El-Hamdallah Hükümeti Önümüzdeki Hafta Gazze’de Toplanıyor

El-Hamdallah Hükümeti Önümüzdeki Hafta Gazze’de Toplanıyor

Filistin uzlaşı hükümetinden güvenilir bir kaynak, uzlaşı hükümetinin önümüzdeki hafta Gazze’de tam kadro toplantı yapacağını söyledi.

Filistin uzlaşı hükümetinden güvenilir bir kaynak, uzlaşı hükümetinin önümüzdeki hafta Gazze’de  tam kadro toplantı yapacağını söyledi.

Konuyla ilgili bilgi veren kaynak, uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah’ın bakanlar kurulunun yaptığı son toplantıda aldığı tavsiye kararı üzerine Gazze’deki bakanlarla görüşüp, Gazze'nin yeniden imarının geldiği nokta hakkında bilgi alacağını ifade etti.

Önümüzdeki hafta Pazartesi yapılması düşünülen ziyaret için gereken bütün tedbirlerin alındığını hatırlatan kaynak, El-Hamdallah’ın Gazze’deki vatandaşların sıkıntılarını azaltmak, yaşananları yerinde incelemek ve kurumları birleştirmek için ilgili kurum ve şahıslara Gazze’de daha fazla süre kalmaları talimatı verdiğini söyledi.

Geçen Nisan ayında kurulan uzlaşı hükümeti, Gazze savaşında ve savaştan sonra Gazze halkına gereken ilgiyi göstermemekle suçlanıyor.

Gazze konusunda hükümetin ihmalkâr davrandığını belirten Hamas hareketi, hükümetten üstüne düşen görevi yerine getirmesini istiyor.

FİEM