El-Halil'de İşgal Güçleriyle Filistinliler Arasında Çatışmalar

El-Halil'de İşgal Güçleriyle Filistinliler Arasında Çatışmalar

El-Halil kentinin güney bölgesiyle kuzeydeki El-Arrub Mülteci Kampı'nda bu sabah (29 Ekim Perşembe) işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken...

El-Halil kentinin güney bölgesiyle kuzeydeki El-Arrub Mülteci Kampı'nda bu sabah (29 Ekim Perşembe) işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Filistinli gençlerin Yahudi yerleşimcilerin araçlarının camlarını kırdıkları bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri El-Halil'in güneyinde öğrencilerin üzerine göz yaşartıcı bomba yağdırdı. Öğrencilerin de işgal askerlerine taşlarla ve boş şişelerle karşılık verdikleri ifade edildi.

Aynı şekilde kuzeydeki El-Arrub Mülteci Kampı'nda da çatışma çıktığı ve işgal güçlerinin evlere göz yaşartıcı bomba attığı belirtildi.

Kaynaklar, Filistinli gençlerin Beyt Ummer ve El-Arrub arasındaki anayol üzerinde Yahudi yerleşimcilerin araçlarını taşlayarak camlarını kırdıklarını söyledi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Beyt Ummer'de Halid Mahmud Ebu Mariye'yi ve El-Arrub Kampı'ndan da Ziya El-Yasuri'yi gözaltına aldığını bildirdi.