El-Halil’de bir Filistinli Şehit Oldu

El-Halil’de bir Filistinli Şehit Oldu

İşgal güçlerinin açtığı ateşle El-Halil’de bir Filistinli'nin şehit olduğu bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil kentinde dün akşam saatlerinde bir Filistinli işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Filistin irtibat görevlisinin El-Halil’in güneyindeki Beyt Avva beldesi yakınlarında işgal güçlerinin ateş açması sonucu bir kişinin şehit olduğu bilgisini ilettiğini açıkladı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Dura kenti yakınlarındaki Beyt Avva beldesinde Filistinli bir gence ateş açtığını ve iki genci gözaltına aldığını bildirdi. 

İşgal güçlerinin Filistinli gençlerin Molotof kokteyli attığını öne sürdüğü ifade edilirken, medya kaynakları şehit gencin 18 yaşındaki Bedevi Halid El-Müsalime olduğunu belirtti.

Filistin Kızılay Derneği, işgal güçlerinin ilk yardım ekiplerinin Beyt Avva Kavşağı yakınlarında Filistinli gençlere ateş açtığı bölgeye girmesine izin vermediğini söyledi.

İşgal güçlerinin Beyt Avva beldesi girişindeki demir kapıyı haftalardır kapalı tuttuğu, El-Halil’in güneyindeki köylerin sakinlerinin Beyt Avva ve Deir Samit beldelerine doğrudan ulaşmalarına izin vermediği kaydedildi.

Bu arada, El-Halil’in kuzeyindeki El-Arrub Kampı’nda da işgal güçlerinin Filistinlilerin evlerine doğru çok sayıda göz yaşartıcı bomba attığı ve bombalardan çıkan yoğun gazdan birçok kişinin etkilendiği ifade edildi.