El-Bataş: Direnişin silahı pazarlık konusu değil

El-Bataş: Direnişin silahı pazarlık konusu değil

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş, direnişin silahının kesinlikle pazarlık ve tartışma konusu olmadığını belirterek, direnişin silahının meşru olduğuna dikkat çekti.

İsrail Savunma Bakanı Moshe Yaalon, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a çağrıda bulunarak, direnişin silahını elinden almasını ve Gazze Şeridi'nde yeniden kontrolü sağlamasını istemişti.

Halid El-Bataş, önceki gün Gazze'de yapılan Kudüs Yürüyüşü sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, direnişin silahının pazarlık konusu olmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Uzlaşı görüşmelerinde güvenlik boşluğuna ve anarşiye neden olan "ölüm mangası", "özel büro" ve benzeri silahlı yapıların gündeme geldiğini ifade eden El-Bataş, direnişin silahının ise Filistin halkını savunmak için olduğunu ve pazarlık konusu olamayacağını belirtti.

Direnişin silahından vazgeçmeyeceklerine dikkat çeken El-Bataş, "Bu silah, elimizde olmaya devam edecek. Eş-Şikaki'nin, Ebu Ammar'ın, Ahmed Yasin'in, El-Kassam'ın ve Abdülkadir El-Hüseyni'nin silahı Filistin'in tamamını özgürlüğe kavuşturmak için var olmayı sürdürecek" dedi.

Fetih Hareketi uzlaşı dosyası sorumlusu Azzam El-Ahmed de Perşembe günü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uzlaşı anlaşmasının meşru silah konusunda açık ve net olduğunu bildirdi.

FİEM