El Bab'dan Sonra  Sıra O Bölgede

El Bab'dan Sonra Sıra O Bölgede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump dün gece telefon görüşme yapmışlardı. Görüşmenin ayrıntılarını bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump dün gece telefon görüşme yapmışlardı. Görüşmenin ayrıntılarını bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. Çavuşoğlu'nun aktardığı bilgilere göre, Erdoğan Trump'a DEAŞ'in Rakka ve Musul'dan temizliği için irade belirtti. Görüşmeden El Bab operasyonu sonrası TSK'nın yeni hedefi de belirlendi. TSK El Bab'ın ardından Rakka'ya operasyon başlatacak. 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel bin Ahmed Al-Jubeir ile basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu Suriye'deki gelişmeler, ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşamki telefon görüşmesi ve Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin şunları söyledi:
"TRUMP'LA FAYDALI BİR GÖRÜŞME OLDU"
Trump ile Erdoğan dün gece son derece faydalı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi; konulardan biri DEAŞ ile mücadele ve bu bizim ortak hedefimiz.
ÜÇ KRİTİK ŞEHİR; EL BAB, RAKKA, MUSUL
Önümüzdeki süreçte DEAŞ için üç kritik şehir var; El Bab, Rakka ve Musul; buralardan DEAŞ'ın temizlenmesi için ortak mücadele konusunda irade belirttiler.

"TSK'NIN BUNDAN SONRAKİ HEDEFİ RAKKA"
Bu nedenle önümüzdeki süreçte El Bab operasyonunun bir an önce tamamlanması gerekiyor. Son günlerde El Bab'da TSK ve ÖSO ciddi mesafe kat etti, bundan sonraki hedef Rakka operasyonudur.
"ÖZEL KUVVETLER DEVREYE GİRMELİ"
Rakka operasyonunun doğru kişilerle yapılması gerekiyor, başından beri bölgesel ülkeler ve koalisyon olarak özel kuvvetlerimizi devreye sokabiliriz dedik, sokmamız da gerekiyor. Diğer terör örgütlerine güvenmemek gerekiyor, yoksa Suriye'nin geleceği için çok ciddi hata olur. Bundan sonra DEAŞ ile mücadelemizin ABD ile daha etkili olacağını ve kısa sürede DEAŞ'ı Irak ve Suriye'den temizleyebileceğimize inanıyoruz.