Ekrem İmamoğlu’ndan Muharrem İnce’ye Gönderme

Ekrem İmamoğlu’ndan Muharrem İnce’ye Gönderme

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, CHP'li eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bir sonraki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olacağına ilişkin açıklamasına dair dikkat çeken ifadeler kullandı.

İnce'nin yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağına ilişkin açıklamasına konuşmasının satır aralarında önemli mesajlar veren İmamoğlu, "Bir kere Muharrem İnce benim Cumhurbaşkanı adayım, dolayısıyla benim partimde Grup Başkanvekilliği yapmış, dostluğumuz olan bir arkadaşım. Böyle bir muhabbete girilmesine müsaade etmem. İnceciler şucular bucular kuruma zarar verir. Belediyede de diyorum, bana değil kuruma, halka hizmet edin" dedi.

CHP'de kurumsallığa önem verilmesi gerektiğini dile getiren İmamoğlu, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olacağına ilişkin açıklamalarını kurumsallık kimlik üzerinden üstü kapalı şekilde eleştirdi.

CHP'lilerin kurumsal kimliğe uygun şekilde hareket etmesi gerektiği vurgusu yapan ve satır aralarındaki değerlendirmelerle Muharrem İnce'nin yeniden cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasının parti kimliğiyle çeliştiğine dair imada bulunan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"CHP'de de herkes kurumsallığa hizmet edecek. Hiçbir zaman bireysel varoluşlara hizmetin fayda verdiğine inanmayan birisiyim. O yüzden kurumun varlığı benim için önemli. Genel başkanınıza bağlı, ona bağlı akıl ve hizmet üreten partinizin araç olduğu bir atmosferi yaratırsınız. Benim bakış açım budur. Şu an İBB Başkanı'yım, doya doya hizmet etmek istiyorum. Benim alanım o, ona yoğunlaşmış biçimdeyim, bütün arkadaşlarımın da hassasiyetle buna uygun davranma görevi vardır. İnce kendi tabiriyle benim partili akrabamdır."