Ekrem İmamoğlu'ndan  Abdullah Gül Açıklaması

Ekrem İmamoğlu'ndan Abdullah Gül Açıklaması

YSK kararının ardından mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de Fatih Portakal’a açıklamalarda bulundu.

YSK kararının ardından mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de Fatih Portakal’a açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mesajına ilişkin soruyu “aklın yolu bir” diyerek yanıtladı:

 11. Cumhurbaşkanı Gül, sosyal medya hasabından paylaştığı mesajında “haksız” olarak nitelediği 2007 yılındaki “367 kararı”nı hatırlatarak “Bir arpa boyu yol alamamışız” eleştirisinde bulunmuştu.

Canlı yayında açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “iptal kararının ardından boykot etmek aklınızdan geçti mi” yönündeki soruya ise “Bu toplum sandık mücadelesiyle normalleşmeli” cevabını verdi.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Moralliyim, milletimle inanılmaz bir diyalog kurduğumu görüyorum.

Bizim hayallerimiz bir gecede yıkılacak hayaller değil. 'Her şey güzel olacak' derken hissederek söylüyorum. Üzüntüm demokrasi adına ülkemizin maruz kaldığı olay.

Ben umudumu 11 kişiye bağlamamıştım. O yüzden vakurdum. Ama mağdur edildik. 16 milyon insan mağdur edildi.

Bir zarfa 4 tane oy attınız bir sorun yok. İlçe belediyesi, il meclisi, muhtarlık hiç sorun yok. İl meclisinde çoğunluk onda ya sorun yok ama büyükşehir belediye başkanlığı şaibeli. Burada yolsuzluk var. İlk anda sandıklara itiraz ettiler. Sandık kurulları akılda yok o zaman. 39 ilçede geçersiz oylar sayıldı. 6 ilçede oyların tamamı sayıldı.

Büyükçekmece'de Maltepe'de bir şeyler yaptılar gene bulamadılar. 41 bin 200 kısıtlı seçmen üzerinden inceleme yaptılar 700'ü oy kullanmış. Onların kime oy verdiğini bilmiyoruz ya sonucu etkilemez. Sonra sandık kurulları akıllarına geldi.

Ne olmuş bankalardan üye istenmiş ise aynı üyeler 24 Haziran'da da oy almış. 212 sandıkta sandık kurulu üyeleri üzerinden karar veriyorsunuz. Onu da tam kanunsuzluktan vermiyorsunuz.

Ramazan ayında kul hakkı yediler. Ben bu yola çıkarken, çocuklarımdan eşimden, annemden, babamdan helallik alarak çıktım. Zorlu bir süreçte ben belediye başkanı seçildim. Bana oy versin vermesin, bütün bu emekleri çalan YSK üyelerine sesleniyorum, ben kendimden eminim. 31 Mart gecesi yarım saat arayla çıktım konuştum. Anadolu Ajansı'nın rezilliğini bizden öğrendi halkımı