Ekrem Dumanlı'nın mahkeme görüntüleri internete sızdı

Ekrem Dumanlı'nın mahkeme görüntüleri internete sızdı

14 Aralık cemaat operasyonunda gözaltına alınan Zaman gazetesi yazarı Ekrem Dumanlı'nın mahkemedeki savunmasına ilişkin video internette yayınlandı.

ralık cemaat operasyonunda gözaltına alınan Zaman gazetesi yazarı Ekrem Dumanlı'nın mahkemede verdiği ifadenin görüntüleri internete sızdı.

Mahkemede alınan ve tamamen gizli olan bu görüntülerin dışarı nasıl sızdırıldığı ise merak konusu. Mahkeme tarafından kanun hükmü gereği kaydedilen ifade görüntüleri davalı tarafın avukatlarına talep edilirse verilebiliyor. Ancak hakkında gizlilik kararı olan soruşturmalarda görüntülerin avukatlara verilmediği hallerde bulunuyor.
Yasak hükmüne karşın Sosyal paylaşım sitesi You Tube'a yüklenen videoda Dumanlı ve avukatının hakim Bekir Altun ile tartıştığı anlar bulunuyor.

Tartışmayı çıkan ise Dumanlı ve avukatının 'Ekrem bey neyle suçlanıyor?' sorusu. Dumanlı videoda Zaman gazetesinde yayınlanan iki köşe yazısı ve bir haber üzerine gözaltına alındığı iddiasına tepki gösteriyor. 

Avukatını savunma yapmaması yönündeki telkinlerine sinirlendiği görünen Dumanlı, "Mevzu bu kadardıkça savunayım" diyerek avukatını susturuyor.

ekrem dumanlı<a style='color:#4d4e53' data-cke-saved-href='/search_tag.php?tags=ifade' href='/search_tag.php?tags=ifade' _fcksavedurl='/search_tag.php?tags=ifade'> ifade </a>görüntüleri internete sızdı.jpg

PALAVRA OLAN HİKAYELER

Gözaltına alınmasıyla ilgili hukuki gerekçeleri 'palavra olan hikayeler' şeklinde yorumlayan Dumanlı, hakime "Ben bir şey yazmış mıyım? Ben bir şey yapmış mıyım?" diyerek kendini savunuyor.

Zaman gazetesinde soruşturmaya konu olan iki yazıdan birinin Hüseyin Gülerce diğerinin ise Ahmet Şahin'e ait olduğunu söyleyen Dumanlı, dosyaya giren haberin ise Fethullah Gülen'in herkul.org'de yayınlanan bir konuşması olduğu savunmasını yapıyor.

ekrem-dumanli-ifade-goruntuleri-you-tube-yayinladi-video-izle.jpg

You Tube'da yayınlanan videoda Dumanlı hakkındaki suçlamalarla ilgili şunları söylüyor. 
"Bütün bu hikayeler, palavra olan hikayelerin Ekrem Dumanlı'yla ne alakası var?

Ben birşey yazmış mıyım? Bir şey yapmış mıyım?


İki yazar yazı yazmış. Biri Hüseyin Gülerce diğeri Ahmet Şahin. Bir de Fethullah Gülen'in halka açık konuşması Zaman gazetesinde yer almış. Halka açık konuşma... Dünyanın her yerinden ulaşılabilen bir site. Bundan başka bir şey va mı? Ben müdafaa edeyim.

Hiç ortada olmayan terör örgütünün… Silahlı terör örgütü... Bunun da çok büyük bir iftira olduğunu düşünüyorum. İki tane köşe yazısı bir haber… Bunlar bu yazılardan sonra zincirleme reaksiyon olmuş…"

ekrem-dumanli-ifade-goruntuleri-hakim-bekir-altun-ile-tartisma-ani-video-izle.jpg 
SERBEST KALINCA DA AYNI ŞEYLERİ SÖYLEMİŞTİ

Dumanlı'nın mahkemece serbest bırakılmasının ardından Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı konuşmada ifadesinde söylediği bölümlere vurgu yapmıştı.

Dumanlı açıklamasında "2 tane köşe yazısı bir tane haber… Karakollarda süründürülmem, buraya getirilmem, dünya basınının dikkatini çeken iki yazı mıdır? Yeminle söylüyorum, hakim “Evet budur” dedi. Bundan bir terör örgütü nasıl çıkarılır. Terör örgütü arayanlar çevresine baksınlar
Teröristlere altın yaldızlar dağıtıldığı Türkiye’de Türkiye’nin evlatlarını terörist ilan edenlere söylüyorum, aynıyla size yapıştırıyoruz. Cebince tırnak makası taşımayanlara terörist diyenler Allah sizi ıslah etsin. Düşünce namusumuza sürülmüş bir lekedir bu" demişti.

Dumanlı'nın ifadelerinde yaptığı açıklamalarla ilgili bölümlerin aynı olması da dikkat çekti.