Ekrem Dumanlı'dan Nuh Gönültaş'a Yanıt

Ekrem Dumanlı'dan Nuh Gönültaş'a Yanıt

Zaman'dan İsmail Kavak'a konuşan Ekrem Dumanlı, Nuh Gönültaş'ın eleştirilerine cevap verdi.

Fethullah Gülen cemaatine yakın gazetelerde görev alan isimler arasındaki 'kitap' polemiği sürüyor.

Bugün gazetesi yazarı Nuh Gönültaş, Zaman'ın hazırladığı 'Fotoğraflarla Medya Özgürlüğü 2014' kitabında kendisine yer verilmediği gerekçesiyle Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'yı sert sözlerle eleştirdi.

Gönültaş, Twitter hesabına konu ile ilgili "Zaman fotoğralarla özgür medya kitabı hazırlamış. Kitapta bu süreçte zarar görmüş bütün gazeteciler var, Nuh Gönültaş yok. Sanki 14 Aralık 2014'de beş yıl önceki bir yazımdan dolayı hakkımda soruşturma olmamış gibi. Bu arkadaşlar demokrasi ve özgarlük edebiyatı yapınca artık gülüyorum. Siz önce kendi medyanızı özgürleştirin, ondan sonra özgürlükten bahsedin. Özgür Medyanızı sevsinler... Türkiye'de medya asla özgür olmaz. Çünkü kimsenin medyayı özgürleştirmek falan diye bir amacı yok. Herkes demokrosiyi kendisi için istiyor, en çok da en fazla özgür medya diyenler.

Zaman Gazetesi bir milyon değil beş milyon satsa daha mı etkili olur acaba? insanlar bu soruyu hiç kendilerine soruyorlar mı? Rahmetli Ufuk Güldemir, Zaman'ı yöneten adama "Sen gazete mi yapmıyor kağıdı boyuyorsun" demişti. O günden bugüne fazla bir şey değişmedi. Tayyip Erdoğan'ın yerinde Ekrem Dumanlı olsa TR'de medya özgürlüğü çağmı atlar yani. Ekrem Dumanlı Cumhurbaşkanı olsa TR daha mı özgür olur. Dilsiz şeytanlar sadece tek tarafta yok...Onlar her yerde... Hangi gazetede editoryal özgürlük var?" yazdı.

"EMEĞE SAYGISIZLIK YAPMAYIN, HAKARET ETMEYİN"

Zaman'dan İsmail Kavak'a konuşan Ekrem Dumanlı, Gönültaş'ın bu eleştirilerine şu cevabı verdi:

"Öncelikle şunun bilinmesini isterim, Medya Özgürlüğü 2014 kitabının yazarı ben değilim. Üç kişilik bir heyet yazdı. Taslak haline geldiğinde de bir çok kişi gözden geçirdi. Kitabın yazarları da şahittir ki, söz konusu kişinin ismi konusunda kesinlikle bir tasarrufta bulunulmamıştır. Bir yılı tarayarak bu kitabı hazırlayan heyet gözden kaçırmış olabilir. Sadece Nuh Gönültaş değil, başka mağdur olmuş meslektaşlarımızın adı da kitapta yer almamış olabilir. Bu çok doğal. Bunlar not edilir ikinci baskı da tamamlanabilir. Ama böyle bir şeyden yola çıkarak, emeğe saygısızlık yapılması hele hele hakarete varan açıklamalar yapmanın izahı olamaz."