Ekmeleddin İhsanoğlu: Benden politikacı olmaz

Ekmeleddin İhsanoğlu: Benden politikacı olmaz

CHP'nin MHP'ye çatı aday olarak önerdiği isim Ekmeleddin ihsanoğlu, daha önce 'benden politikacı olmaz' dediği ortaya çıktı

CHP'nin Köşk için çatı aday olarak MHP Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismini sunacağı iddiaları, İhsanoğlu'nun 2013 yılı Mart ayında verdiği ve Cumhurbaşkanlığı için 'Benden politikacı olmaz' dediği röportajı yeniden gündeme getirdi.
CHP ve MHP çatı aday olarak eski İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nda uzlaştı. İhsanoğlu’nun isminin açıklanmasıyla arşivlerdeki bir röportaj yeniden gündeme getirdi.  Ekmeleddin İhsanoğlu, Henüz İİT Genel Sekreteri iken 6 Mart 2013’te Cihan haber Ajansı’na verdiği röportajda ‘siyaseti hiç düşünmediğini belirterek ‘benden politikacı olmaz diyor.
İşte o röportajdan ilgili bölüm:
İsveç'e resmi bir ziyaret gerçekleştiren İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili medyaya yansıyan iddialara cevap verdi.
 Bir medya patronunun Umre ziyareti sırasında kendisine "vakti geldiğinde Çankaya'ya aday olmanızı istiyoruz. Desteğimiz tam" şeklinde bir teklifte bulunduğu yönündeki iddiaları yalanlayan İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, "Hepsi iftira. Beni hiç politikayla ilgilenirken gördünüz mü? İsteseydim politikaya çoktan girerdim. Turgut bey (Özal) zamanında olsun, Ak Parti kurulurken olsun, Adalet Partisi döneminde olsun, iktidar çevrelerine hiçbir zaman çok uzak değildim, çok da yakın değildim. Hiçbir zaman politikaya ilgi göstermedim. Benden politikacı olmaz." dedi.
Görev süresi yılsonunda sona erecek olan İhsanoğlu, yeni görevinin ne olacağı yönündeki soruya ise, "Bakalım Mevla'm neyler, neylerse güzel eyler. Biraz dinleneyim, benim de yapacak işlerim var." şeklinde cevap verdi.
Kaynak: Akşam