Ekmeğimizi Dostlarımızla Paylaşırız

Ekmeğimizi Dostlarımızla Paylaşırız

Arınç, "Biz ekmeğimizi dostlarımızla paylaşmasını bilen bir milletin çocuklarıyız. Özellikle Rumeli, Balkanlar bizim tarihimizdir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz dostuz, arkadaşız, kardeşiz yerine göre ama bu sözler iyi bir ekonomi iş birliği için yeterli değil. Yatırımcı, sanayici ve iş adamı, istihdama katkı sağlayacak herkes, yatırım yapacağı ülkede hukuk güvenliği olup olmadığına, ikili anlaşmalarımız olup olmadığına, yerel siyasetin, ülke siyasetinin istikrarlı olup olmadığına, yapılacak yatırımların ne şekilde teşvik ve destek göreceğine bakar, bakar da bakar" dedi.
Arınç, Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneğince (RUMELİSİAD) Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "3'üncü Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisi özellikle son yıllarda başarılı bir mesafe alınca ve makroekonomik göstergelerde dünyada örnek gösterilen bir ülke haline gelince herkesin Türkiye ile ilişki kurmak istediğini söyledi.
Bu ilişkinin de sadece Türkiye'nin oralarda yatırım yapmasıyla kalmadığını, onların da Türkiye'de yatırım yapması hatta ortak yatırımlar düşünülmesinin de gündeme gelebildiğini ifade eden Arınç, sadece ekonomik yatırımları ve iş adamlarını desteklemekle kalmadıklarını, hükümeti temsilen o topraklarda bulunan farklı kuruluşlarla da o ülkelere yardım ve destekte bulunduklarını vurguladı. Arınç, bunlardan birinin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) olduğunu, bu kuruluş marifetiyle sosyal amaçlı pek çok projeye de destek verdiklerini belirterek, bir diğerinin de Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı olduğunu, Moldova'da Gagavuz bölgesinde yaptıkları bir tarafa, 11-12 Balkan ülkesinde bugüne kadar pek çok eserleri meydana getirdiklerini anlattı. 
Kaynak : AA