EKAP İhaleleri İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

EKAP İhaleleri İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

EKAP ve KİK ihale süreçleri ile ilgili olarak ihale sahipleri çok sayıda sorular sormaktadır. Bu anlamda bizler bu soruların her birine sizler için cevap verdik.

 

EKAP ve KİK ihale süreçleri ile ilgili olarak ihale sahipleri çok sayıda sorular sormaktadır. Bu anlamda bizler bu soruların her birine sizler için cevap verdik. 10 soru ve 10 cevap için gerek kamu kuruluşlarının gerekse ihaleye girecek olan tüzel kişilerin ihale süreçlerinde nasıl giriş gerçekleştirecekleri veya ihaleye nasıl katılacakları konularına cevap aradık. Öncelikle Ekap giriş işlemlerinin ücretsiz olarak yapılabileceğiniz belirtelim. Zaten ilk sorumuzda bunu cevaplandırdık.

EKAP GİRİŞ Yaparak sisteme girişinizi yapın. Tüzel ve Gerçek kişiler için Geçerlidir.

***EKAP’a kayıt olmak için ücret ödenir mi?

EKAP’a kayıt olmak ücretsizdir. Elektronik Kamu Alımları Platformu’na kayıt için herhangi bir ücret ödemesi yapmaya gerek yoktur.

***İdarelerin EKAP Kayıtları Nasıl Olur?

İdareler yani işletmeler EKAP üzerinden kayıtlarını gerçekleştirip protokolün çıktısını almaları gerekmektedir. Protokolü ıslak imzalı ve mühürlü olarak Kuruma iletecekler. Kurum, kendisine ulaşan belgeleri ve EKAP kayıtlarını kontrol ederek kayıt onay işlemini yapacak. Onay işleminden sonra idareler kayıt sırasında girdikleri e-posta adresine bilgilendirme yapılacak. İdarelerin kayıt sırasında tanımladıkları platform sorumluları onay işleminden sonra şifrelerini alarak EKAP'a giriş yapabilecekler ve yeni kullanıcı oluşturabileceklerdir.

***Kurumsal Kodu nereden alacağız?

Kurumsal kod, idarenin kendi saymanlık, muhasebe birim, birimlerinden ya da Strateji Geliştirme Başkanlıklarından öğrenilir.

***Saymanlık kodunu nereden Alacağız?

Saymanlık kodu, idarenin kendi saymanlık, muhasebe birim, birimlerinden ya da Strateji Geliştirme Başkanlıklarından öğrenilir.

***Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) ve Belediye İktisadi Teşekkülleri (BİT) idare kayıtlarını yaptıktan sonra, EKAP üzerinden tüzel kişi (istekli) kaydı da gerçekleştirilir mi?

KİT ve BİT'ler 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamındaki alımlarda EKAP'a idare olarak giriş yapacaklar ve ihale dokümanlarını EKAP aracılığı ile oluşturacaklardır. Aynı zamanda başka bir idarenin ihalesine istekli olarak teklif verebilecektir. Bu yüzden EKAP gerçek ve tüzel kişi kayıtlarında bu durumdaki BİT, KİT ve diğer kamu organizasyonları için "Kurum Kuruluş" seçeneği yer alır.

***Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) ve Belediye İktisadi Teşekkülleri (BİT) tüzel kişi olarak kayıtlarını yaptıklarında ek evrakları göndermeleri gerekir mi?

Tüzel kişi olarak kayıtlarının tamamlanabilmesi için istekli protokollerini ticari sicil kaydı, imza sirküsü gibi ek evraklarla birlikte Kuruma göndermeleri gerekir.

***Hangi idarelerin EKAP kaydı yapılı?

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu uyarınca harcama birimi olarak belirlenen tüm idarelerin EKAP'a kayıt olması gerekmektedir. 5018 sayılı kanuna tabi olmayan idareler de eğer 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında ihale yapıyorlarsa EKAP'a kayıt olmaları zorunludur.

***Aynı yerel idarenin farklı harcamaları ayrı olarak mı kayıt edilir?

Yerel idareler tarafından elektronik ortamda kayıt oluşturulurken Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün Kamu İhale Kurumuna sağladığı Kurum Kodları esas alınmıştır. Bu kod yerel idareler için tekil bir kod olup, ilgili idarenin farklı harcama birimleri için değişkenlik göstermemektedir. Birden fazla harcama birimi bulunan Yerel İdareler (Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Mahalli İdare Birlikleri) ,eğer alımlarını bizzat kendileri yapıyorsa her bir harcama birimi 5 basamaklı Kurum Kodlarını girdikten sonra harcama birim adını elle yazarak (temizlik işleri şube müdürlüğü, destek hizmetleri şube müdürlüğü gibi) EKAP üzerinden idare kaydı oluşturabilirler. Daha sonra sistem üzerinden ekap ihale arama işlemini gerçekleştirebilirler.

EKAP İHALE ARAMA İçin Tıkla

***5018 sayılı Kanuna tabi olmayan idarelerin de EKAP'a kayıt yaptırması gerekir mi?

5018 sayılı Kanuna tabi olmayan idareler eğer 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında ihale yapıyorlarsa EKAP'a kayıt olmaları gerekmektedir. 5018 sayılı Kanun kapsamı dışındaki idareler EKAP kayıtları sırasında ilk menüden idare tipi olarak "5018 Kapsamı Dışındaki Diğer İdareler’i seçip kayıtlarını yapabilirler.

***Kendi ihtiyaçları için alım gerçekleştiren Döner Sermaye İşletmeleri'nin EKAP'a kayıt yaptırması gerekir mi?

Evet, kendi ihtiyaçları için alım yapan Döner Sermaye İşletmeleri'nin de EKAP'a kayıt yaptırması gerekmektedir. Döner sermaye işletmelerinin hizmet verdiği idareye (örneğin üniversitelere ya da Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelere) ait alımlar için döner sermaye işletme kaydı kesinlikle kullanılmayacaktır. Döner sermaye işletmelerinin hizmet verdiği idareler için gerçekleştirilecek olan alımlarda her idare için EKAP üzerinden ayrı kayıt yapılarak protokol oluşturulacak olup bu idareye ait alımlarda bu idareye ait bir kullanıcı ile EKAP'a giriş yapılacaktır.

NOT: Yukarıdaki bilgiler E- Sorgulama sitesinin içeriklerinden yararlanılarak oluşturulmuştur.