Eğtime Kar Engelli

Eğtime Kar Engelli

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışlarının ardından tatil haberleri bir bir gelmeye başladı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas merkez ve merkeze bağlı  köylerde eğitime 2 gün ara verildi. 
Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca  alınan karar gereğince kentte etkili kar yağışı nedeniyle merkez ilçe, merkeze  bağlı belde ve köylerde, eğitime yarın ve çarşamba günü ara verildiği bildirildi. 
 
Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler,  engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi. 
 
GİRESUN
 
Giresun'da, merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul  ve liselerde bir gün, Şebinkarahisar ilçesinde ise iki gün eğitime ara verildi. 
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili aşırı kar yağışı  nedeniyle kapanan yolları açma çalışmalarına devam edildiği belirtildi. 
 
Meydana gelebilecek aşırı buzlanma nedeniyle il merkezi ile merkeze  bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime yarın da ara  verildiği ifade edildiği açıklamada, il merkezinde çalışan engelli ve hamile kamu  görevlilerinin idari izinli sayılacağı kaydedildi. 
 
Şebinkarahisar Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise ilçedeki  okullarda eğitim-öğretime yarın ve 6 Ocak'ta ara verildiği belirtilerek, hamile  ve engelli kamu personelinin de aynı tarihlerde idari izinli sayılacağı  bildirildi. 
KIRŞEHİR

Kırşehir’de sabah saatlerinde başlayan ve şiddetini arttıran kar yağışı sonrasında Vali Necati Şentürk okulların tatil edildiğini duyurdu.  
 
Vali Şentürk kar tatili ile ilgili yaptığı açıklamada, “Olumsuz tabiat şartları kendisini hissettirmektedir. İlçe, köy ve kasabalarımızdan il merkezine gelen taşımalı eğitim gören öğrenciler var. Öğrencilerimizin de hayatlarını riske atmamak için meteorolojiden aldığımız hava tahmin raporlarını da esas almak sureti ile il merkezi ve köylerimizdeki okulları bugün ve yarın tatil etmiş durumdayız” dedi.