Eğitime Kar Tatili

Eğitime Kar Tatili

Bazı illerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. İşte o iller...

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, 3 gün önce başlayan ve aralıklarla bugün de devam eden kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı kaydedildi.

Vatandaşların yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, Safranbolu ve Ovacık ilçeleri ile bağlı belde ve köylerde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

KASTAMONU

Pınarbaşı ve Azdavay ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

Kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Pınarbaşı ve Azdavay ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve liseler ile dengi okullar bir gün tatil edildi.

Pınarbaşı ilçesinde 17 köy yolunun ulaşıma kapandığı, bazı yerleşim yerlerine elektrik verilemediği, otobüs seferlerinin de aksadığı öğrenildi.

RİZE

Rize'de etkili kar yağışı nedeniyle Hemşin ilçesinin tamamında, Ardeşen ilçesinde köy okulları ve taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime bugün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, etkili kar yağışı sonucu Hemşin ilçesindeki tüm okullarda eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

Ardeşen Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ise devam eden kar yağışı nedeniyle köy okulları ve taşıma kapsamında olan öğrenciler için okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

BOLU

Bolu'da okullar tatil edildiBolu'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle şehir merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.

Sabahsaatlerindeetkisinigiderek artıran karyağışınedeniyle vatandaşlar zoranlaryaşadı. Belediye ekipleri cadde ve sokakları açıktutabilmek için kar küreme çalışması yaptı.

Etkisini sürdüren kar yağışı sonucu merkeze bağlı 30, Gerede'de 62 ve Mengen ilçesinde de 55 olmak üzere toplam 147 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi. İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, güzergahların açık olduğunu ve ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti. Dün tatil edilen okulların bir gün daha tatil edilmesine kararverildi.

Vali Mutlu'dan İstanbul için flaş 'kar tatili' açıklaması

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Şayet eğitim-öğretimi engelleyecek düzeyde bir kar yağışı varsa, elbette ki gereğini o vakit düşünürüz. Meteoroloji, özellikle çarşamba ve perşembe günü kar yağışının kuvvetli olacağını ifade ediyor. Takip edeceğiz, duruma göre bunları değerlendireceğiz" dedi.

Mutlu, İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenen İstanbul Kalkınma Ajansı 10. Kalkınma Kurulu Toplantısı öncesi gazetecilerin kentte beklenen kar yağışına ilişkin sorularını yanıtladı.

"İstanbul'a kar haberi gelince, okullar tatil olur mu beklentisi içine girmemek gerektiğini" söyleyen Mutlu, şöyle devam etti:

"Önce kar yağsın, sonra bakarız. Şayet eğitim-öğretimi engelleyecek düzeyde bir kar yağışı varsa, elbette ki gereğini o vakit düşünürüz. Meteoroloji, özellikle çarşamba ve perşembe günü kar yağışının kuvvetli olacağını ifade ediyor. Takip edeceğiz, duruma göre bunları değerlendireceğiz.

Anadolu yakasından biraz daha kuvvetli kar yağışı bekleniyor, Avrupa bölümünde değil. Dolayısıyla İstanbul genelini nasıl etkileyecek, yoğunluk ne olacak? Tedbirlerimiz çok iyi. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere Karayolları, yolların trafiğe açık tutulması noktasında bütün ana arterler, bütün sokaklar itibarıyla trafiği düzenli hale getirebilmek için de çok ciddi hazırlık yaptı. O bakımdan önemli bir sorun olmayacak."

Mutlu, sürücüleri, kar lastiği takmaları ve zincir, çekme halatı gibi arabalarda mutlaka bulunması gereken malzemeleri taşımaları konusunda uyararak, "Toplu taşıma vasıtalarını yoğunlukla kullanıp trafiği rahatlatalım. Bütün bu tedbirleri iyi yürütebildiğimiz takdirde ortaklaştığımızda İstanbullular ile kamu kuruluşları inşallah kışı gayet iyi geçireceğiz diye düşünüyoruz" diye konuştu.

 

AA / Star