Eğit-Donat Askıya Alındı

Eğit-Donat Askıya Alındı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD ve Türkiye'nin ortaklaşa başlattığı Suriyeli muhaliflere yönelik Eğit-Donat programını bir süreliğine askıya aldığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD ve Türkiye'nin ortaklaşa başlattığı Suriyeli muhaliflere yönelik Eğit-Donat programını bir süreliğine askıya aldığını açıkladı. Programın yeniden değerlendirileceğini söyleyen Pentagon üçünü muhalif grubun eğitiminin devam edeceğini belirtti.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, program kapsamında muhalif asker alımını durdurduklarını ve Türkiye ile Ürdün’deki eğitim kamplarına program adayları alınmayacağını açıkladı.

“Programı yeniden gözden geçirirken, Suriyeli savaşçıların alımını fiilen durdurduk. Sahada mevcut savaşçılarımıza destek vermeye devam ediyoruz. Eğitim kamplarındaki askerlerin eğitimi de devam ediyor."

Ürdün ve Türkiye’de eğitimlerini tamamlayarak geçtiğimiz hafta Suriye’ye geçen ikinci Eğit-Donat grubu, kendilerine verilen araç, silah ve cephanenin önemli bölümünü Nusra Cephesi’ne teslim etmişti. Daha önce Nusra Cephesi, programdan sorumlu Suriyeli komutan Nedim Hasan'ı da kaçırmıştı.

Kaynak: Reuters