Efkan Ala:Kardeşçe Yaşamak İstiyoruz

Efkan Ala:Kardeşçe Yaşamak İstiyoruz

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Evlerimize ateş düşsün istemiyoruz, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Biz hak ve hürriyetlere sahip, 76 milyon insan olarak doğuştan gelen temel hak ve hürriyetlerin olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen Ala, askeri helikopterle Erzurum'dan Karaçoban ilçesine gitti. Burada esnafı ziyaret eden Ala, belediye binası önünde yaptığı konuşmada, Türkiye'de ittifak kuranların, demokrasiye saldıranların vatandaşı yakından tanımadığını söyledi.

Konuşması zaman zaman vatandaşların, "Dik dur eğilme Karaçoban seninle" sloganlarıyla kesilen Ala, "İttifak kuranlar, Karaçoban'ı tanımıyor, gençlerini tanımıyor. Biz dik durmayı, adam gibi durmayı sizlerden öğrendik" karşılığını verdi.

Allah'a, "Beni size karşı mahcup etmesin" şeklinde dua ettiğini ve yerel seçimler öncesi, AK Parti hükümetinin önünün kesilmeye çalışıldığını dile getiren Ala, şöyle devam etti:

"Bizim kavgayı bitirecek, kardeşlik projemizi, çözüm sürecimizi ortaya koyduğumuzda,Türkiye kanatlanıp geçecek dediğimizde, uluslararası birtakım faaliyetlerin, odaklarınTürkiye içindeki yandaşlarının, harekete geçip bizim önümüzü kesmesinin anlamı ne olur Yani biz buna evet mi diyeceğiz Arkadaşlarım tezahürat yapıyor, 'dik dur eğilme' biz dik duracağımıza söz verip, Ankara'da dört büklüm olanlardan olabilir miyiz. Biz sizin kardeşisiniz. Siz burada dik durdukça, biz orada dimdik dururuz evelallah. Bu kardeşlik projesinden, bu istikrardan neden korkuyorlar. Biliyorlar ki Türkiye hep birlikte dik durup, birlik oldu mu, bu sorunları çözdü mü, Türkiye'yi kimse tutamaz. 'Bunlar yeniden gelir, hem bölgelerinde hem de dünyada bize ne yapacağımızı söylerler' diye korkuyorlar. Biz bunu yapabiliriz."

Ala, Türkiye'de eğitim ve ekonomi anlamında atılan adımların küçümsenemeyeceğini, vatandaşların rahata kavuştuğunu söyledi.

- "Şimdi daha önce çok oynanan planlar oldu"

Daha önce yapılan bazı planların AK Parti döneminde bozulduğunu belirten Ala, şunları kaydetti:

"Şimdi daha önce çok oynanan planlar oldu. İnsanın hayası olur biraz, insanın utanması olur, insanın biraz vicdanı olur. Üniversiteyi kazananlara üniversitenin kapılarını kapattılar, okumak isteyenlere okul yapmadılar, yol isteyenlere yapmadılar, su getirmediler. Biz o kadar vergi verdik de ne yaptınız. Allah'a şükür şu anda elimizden gelen imkanları ortaya koyduğumuzda problemlerin ortadan kalktığını görüyoruz. Buradaki şu heyecanı görünce sizlerden biri olmasam, sizlerle aynı duyguları paylaşmasam ben de bu manzaradan korkarım nasıl bir heyecandır bu. Onun için diyoruz ki bizden korkmayın. Biz dünyaya medeniyet getirdik, biz birlikte olunca barış getiriyoruz, huzur getiriyoruz. Biz sizin gibi soyguncularla din düşmanlarıyla maneviyat düşmanlarıyla yıllarca bu ülkede bu birliktelikte olmadık."

Bakan Ala, yerel seçimlerin sadece belediye başkanlığı seçimi olarak görülmesinin yanlış olduğunu, seçimlerin halkın kendisini ifade etmesi için önemli bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Temel hak ve hürriyetlerde tavırlarının belli olduğunu, bunlardan asla taviz vermeyeceklerini belirten Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hak ve özgürlükler konusunda temel hak ve hürriyetler konusunda tavrımız beli. Daha öncekileri bir tarafa bırakın. Herhangi bir kardeşimin hak ve hürriyetini anasından doğduğu zaman ona Allah'ın vermiş olduğu, o temel hak ve hürriyetlerine bir müdahale olduğunda, ben onun acısını yüreğimde hissederim. Ben onun mücadelesini vermeyi, onun haklarının garanti altına alınmasını önemli bir vazife olarak görürüm. Evet biz kardeşlik projesinin, çözüm sürecenin arkasındayız. Biz bu meselelerin çözülmesini istiyoruz. Evlerimize ateş düşsün istemiyoruz, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Biz hak ve hürriyetlere sahip, 76 milyon insan olarak doğuştan gelen temel hak ve hürriyetlerin olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz. İttifaklar kuranlara, sizler 30 Mart akşamı bu mesajları ileteceksiniz. Bu seçimler sadece belediye seçimi değil. Onun için bu mesajları lütfen iletin başka adres aramaya gerek yok. Ne problem varsa onu çözecek olan AK Parti iktidarı ve siyasi iradesidir."

- "Milletin vicdanına tünel açılmasına izin vermeyin"

Ala, Batman'da vali olduğu dönemde yaşadığı bir anıyı anlatarak, temel hak ve hürriyetlerin kısıtlanmasının mümkün olmayacağını ifade etti.

Bir vatandaşın kendisine, "Ben, Kürtçe şarkı söyleyebilir miyim" şeklinde soru yöneltmesinden etkilendiğini belirten Ala, "Allah aşkına, bu ne demek Niye sorulsun, niye söyleyemeyeceksin. Böyle bir şey olur mu Şimdi bu sorunları, oralardan buralara getiren AK Parti'dir. Daha gelişmiş, daha ileri bir demokrasiyi inşa edecek olan da AK Parti. Bunu biliyorlar ve bunun önünü kesmek istiyorlar. Bunun önünü kesmek isteyenlere kardeşlerim evet mi diyecek

Ala, AK Parti ilçe seçim bürosunun açılışını yaparak, helikopterle Tekman ilçesine geçti.

Bakan Ala, burada esnaf ziyaretinin ardından ilçe meydanında yaptığı konuşmada, Tekman'ın sorunlarını bildiklerini belirterek, "Tekman'ın en önemli sorunu yol sorunu. Tekman tünelini açacağız, yeter ki siz milletin vicdanına tünel açılmasına izin vermeyin. Yeter ki siz demokrasiye tünel açılmasına izin vermeyin. Biz diğer tünelleri yapıp geçeriz zaten" diye konuştu.

Kaynak: AA