Efkan Ala'dan flaş İmralı açıklaması

Efkan Ala'dan flaş İmralı açıklaması

Çocuk kaçırma olaylarının gölgesinde Diyarbakır bugün önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Çözüm Süreci Kurultay'ı Diyarbakır'da başladı.

İYARBAKIR'da düzenlenen "Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci Çalıştayı" başladı. Çalıştay'da konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, isim vermeden İmralı ile yapılan görüşmelere değindi. 

Ala, "Görüşmeleri AK Parti yapıyor" dedi. 

Çalıştaya hükümet adına Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile İçişleri Bakanı Efkan Ala katıldı. 

ÇÖZÜM SÜRECİ ÇALIŞTAY'A CANLI YAYINLA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı'nın düzenlediği günübirlik çalıştayda çözüm sürecinde gelinen nokta değerlendirilecek ve öneriler ele alınacak.

GÖRÜŞMEYİ AK PARTİ YAPIYOR

İçişleri Bakanı Efkan Ala Diyarbakır'da yapılan çalıştayda ilginç ifadeler kullandı.

Demokratikleşme ve çözüm sürecinde atılan adımları anlatan Ala, isim vermeden Öcalan ile görüşmeye değindi.

Ala, "Kürt sorunu eski Türkiye'nin besin kaynağıydı. Türkiye başka ülkelerin aracılığıyla yapıyordu. Bu devreden çıkınca taarruz başladı. Bir şey gözden kaçıyor Türkiye görüşmeleri eskiden de yapıyordu. Ancak başka ülkeler aracılığıyla yapılıyordu. Biz onları da aradan çıkardık. AK Parti kendisi görüşüyor"dedi.

Ala şöyle devam etti:

Hepimiz bir yönüyle bu sistemin mağduru olmuşuz. Yeni Türkiye’yi inşa etmezsek sorunlarımızı çözemeyiz. 2002’den sonra sistemi dönüştürücü, reformları hayata geçiren bir irade ortaya konuldu. Kaç darbe girişimini, kaç muhtırayı yaşadık, bertaraf ettik.

Türkiye, 10 yıl sonra, AK Parti iktidarının onuncu yılında meselenin sorun çözen bir sisteme dönüşmesi yönünde hatırı sayılır bir mesafe kaydetti. Türkiye artık kendi meselelerini kendi çözecek. İçerden darbe girişimleriyle önümüze kesmeye çalıştılar. Onları anlayışla karşılıyorum, onların işi bu. Sistemin değişmesini isteyenler sistemin dönüşmesini görenler içeriden darbe girişiminde bulundular. Din ve vicdan özgürlüğü konusunda önemli gelişmeler yaşandı.

Eski Türkiye, görüşmeleri başka ülkelerin aracılığıyla yapılıyordu. Bunu da devreden çıkardık. Provokasyonları deşifre eder, yolumuza devam ederiz. Biz aklı devreye sokmaya çalışıyoruz. Aklın ırmağı reflekslerin çölünde kurumasın diye çalışıyoruz. Gelişmiş demokrasiyi inşa etmeye çalışıyoruz.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Halen siyaset dışı cumhurbaşkanı arayışlarını görüyoruz. Artık bırakın bunları. Siyasetin inkar dilini bırakın, yeni bir dil oluşturalım. Siz siyaseti devre dışı bırakarak, siyaset üstü bir tanımlama yaparak nasıl çözeceksiniz? Sistemi dönüştürürken toplumu devreye soktuk. Anneler devreye girdi. Gördük ki anneler aynı dilde ağlıyor.

Bize düşen pozitif bir dil kullanmak, sürecin sabote edilmesine izin vermemek. Önümüzde daha güzel günler bizi bekliyor. Biz bu meseleyi birbirlerimizi büyüterek çözeriz. Arka planda hesaplar yaparak çözmeyiz.”