Efkan Ala'dan eski bakana suçlama

Efkan Ala'dan eski bakana suçlama

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin döneminde darbe girişimlerinin hazırlıklarına başlandığını söyledi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, hükümete yönelik 'darbe girişimleri'nin aslında kendisiden iki önceki bakan zamanında planlandığını söyledi. Bakan Ala, yasa dışı dinlemelerin, darbe hazırlıklarının tamamının İdris Naim Şahin zamanında yapıldığını savundu.

Bugün İstanbul'da basın mensuplarının sorularını cevaplarken, Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Meclis’e verdiği soru önergesinin hatırlatılması üzerine, açıklamalarda bulunan Bakan Ala, "Kendi görev yaptığı dönemde memlekette ne kadar dinlemenin olduğu, yasal olmayan, gayriahlaki dinlemenin olduğu ortalara saçıldı, döküldü zaten. Hükümetin altını oyacak, hükümete darbe planları yapacak hazırlıkların yapıldığı dönemdir kendi görev yaptığı dönem" ifadelerini kullandı.

Suçların ortada olduğunu anlatan Ala, "Bu soruşturulduğu zaman kimler bu suçları işlemişse o suçlar tespit edilir ve gereği yapılır. Burada saklı çalışmaya alışmış olanlar, suç ortadayken önemli bir kısmı açığa çıkmışken zannediyor ki yine gizli saklı bir şeyler olacak. Buna gerek yok ki. Bu memlekette bu kadar insanın, din önderlerinin, valilerin, emniyet müdürlerinin, siyasi parti başkanlarının, işadamlarının dinlendiği açığa çıktı. Bunlar soruşturulmayacak mı? Hükümete karşı bir 17 Aralık, 25 Aralık gibi darbe girişimi olmadı mı? Bunların hesabı sorulmayacak mı? Bunların hesabı sorulmadan üstü örtülebilir midir? Bunlar, aslında şu anda tamamen spekülatif, basit itirazlardır. Bunların gereği neyse devletin kuralları içinde yapılacaktır" diye konuştu.

Eski Bakan Şahin, üç gün önce Meclis'e verdiği bir soru önergesinde Gülen Cemaati'ne yönelik "bitirme planı"nın olup olmadığını sormuştu. Şahin önergesinde, bu yönde atılan bazı adımlar bulunduğuna yönelik duyumlarının olduğunu savunmuştu.