Efkan Ala'dan Açıklamalar

Efkan Ala'dan Açıklamalar

İçişleri Bakanı Ala, "'Bu ülkeyi ben yöneteceğim diyenlere bir mesajımız var; ülkeyi yönetmek mi istiyorsunuz, seçim büroları açın" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Biz millet için bina yapmayı da, milletin önüne konulan bentleri yıkmayı da biliriz" dedi.

Baykan ilçesinden kara yolu ile Kurtalan'a geçen İçişleri Bakanı Ala, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Emniyet Caddesindeki AK Parti seçim bürosunun açılışına katıldı.

Seçim bürolarını önemsediğini vurgulayan Ala, "Seçim büroları demokrasinin neşet ettiği yerlerdir. Ülkeyi yönetmek isteyen, ülke yönetiminde söz sahibi olmak isteyen ve 'Bu ülkeyi ben yöneteceğim' diyenlere bir mesajımız var; ülkeyi yönetmek mi istiyorsunuz, seçim büroları açın, seçim büroları..." ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetlerinden önce Allah'ın emrini yerine getirenlerin okula gidemediğini belirten Ala, şöyle konuştu:

"Nasıl oluyordu bu, siz mi istiyordunuz bunu? Siz onlar çözsün diye oy veriyordunuz. Ama sizden oy alanlar gidip orada başkalarının hesabını yapıyorlardı. İşte şimdi mesele bu. Kim yönetecek, nasıl yönetecek, kimin arzularını yerine getirecek? 'Vatandaşın arzularını yerine getireceğim' diye yola çıktınız mı yollara bariyerler koyuyorlardı. Koysunlar, aşarız. Bentler yapıyorlar, yapsınlar kardeşim yıkarız. Biz millet için bina yapmayı da milletin önüne konulan bentleri yıkmayı da biliriz." 

''Devlet okullarında Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek artık mümkün''

Çocukluğunda Siirt'te medreselerin olduğunu, 28 Şubat'ta medreselerin bile kapatıldığını anımsatan Ala, şunları söyledi:

''Şimdi şundan, elimizi vicdanımıza koyalım hep birlikte, memnun olmamak mümkün mü? Her okulda, devlet okullarında Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek artık mümkün, peygamberimizin hayatını öğrenmek mümkün. Peki buna dua edilmez mi, bundan memnun olunmaz mı, derdiniz ne kardeşim ne oluyor? Bundan memnun olmayalım da neden memnun olalım, buna dua etmeyelim de neye dua edelim?"

AK Parti'nin millet için çalıştığını ve millete meydan okuyanlara engel olduğunu aktaran Ala, "Kardeşlerimiz 28 Şubat ve sonrasında bir kardeşimiz yine başörtülü olarak gitti meclise, seçildi, millet seçti gönderdi. Efendim o zaman ne dendi? 'Burası devlete meydan okunacak yer değildir' dendi ve dışarı atıldı. Biz şimdi AK Parti hükümetleri, sizin Ankara'ya gönderdiğiniz hükümet ne yaptı? 'Burası millete meydan okunacak yer değildir, millete' dedi"  diye konuştu.

''Biz insanımızın kendisini hür hissetmesini arzu ediyoruz''

Kardeşlik ve çözüm sürecini nihayete erdireceklerini vurgulayan Ala, Türkiye'nin hak ettiği yerlere geleceğini bildirdi.

Bakan Ala, çok önemli sorunların çözüldüğünü ancak bundan memnun olmayanların bulunduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Varsın olsun, bundan memnun olmayanlar hep olur. Varsın olsun biz bütün insanlığa, bütün kardeşlerimize, 76 milyon vatandaşımıza temel hak ve özgürlüklerinin en üst seviyede olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bizim siyaset yapma nedenimiz budur. Biz insanımızın kendisini hür hissetmesini arzu ediyoruz. Sizin herhangi bir hakkınız, bir hukukunuz, bir temel insan hakkınız sınırlandırılırsa, o örselenirse, bunu tam ciğerimde hissederim. Sizin hakkınıza saldıran, yarın benim hakkıma da saldırır. Birlikte haklarımızı korumak görevimiz var, biz kardeşiz, birbirimize karşı sorumluluğumuz var. Kardeş olmak, hakkını isteme demek değildir. 'Hakkını iste, ben de yanında olacağım' demektir."

''Kürt meselesini engelleme çabası var''

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise Kürtçe selamlamadan sonra yaptığı konuşmada, Türkiye'de sorunların çözüldüğünü ve bundan rahatsız olanların olduğunu belirtti.

Türkiye'de artık evlatların ölmediğini ifade eden Eker, şunları söyledi:

"Bundan rahatsız olanlar var.  Bu barış, bu kardeşlik, bu çözüm sadece Türkiye için değil, Türkiye'nin de içinde bulunduğu bütün Orta Doğu coğrafyasının meselesidir. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra büyüyüp gelişen bu mesele, bu adımla, bu süreçle birlikte halloluyor. Bunu istemeyenler, buna engel olmaya çalışanlar, bir şekilde türlü tuzaklarla, türlü komplolarla, türlü saldırılarla hükümetimizin ve Sayın Başbakanımızın şahsında Türkiye Cumhuriyeti'nin bir şekilde önünü kesmeye, gelişmesini engellemeye çalıştılar. 17 Aralık'la birlikte gelişen şu son aylarda yaşadığımız olayların da arkasında, Kürt meselesinin engellenmesi çabası var. Bunu en iyi sizler bilirsiniz. Çünkü en fazla acıyı, bu bölgenin evlatları çekti."

Daha sonra Siirt'e geçen Ala ve Eker, Val Ahmet Aydın'ı makamında ziyaret etti.